You've got a lot of nerve to call yourself a pioneer...

RSS
Weiterleiten

15. Feb. 2010, 13:58

Ponekad zaspem na kauču uz telku (okej, okej, UVIJEK zaspem na kauču uz telku, kaj sad? Jel još netko ima dojam da, ako zaspe na kauču umjesto na krevetu, i još UZ TELKU, čini nešto strašno nezdravo?!). Većinom zaspem uz spotove na MTVju, pa se svako malo probudim i tak, pratim spotove na MTVju u jedino vrijeme kad ih i puštaju - po noći (jel se netko sjeća kad je ono na nekoj dodjeli nekih nagrada, biće MTVjevih, bilo strašno trendi seruckati o tome kako MTV više ne pušta spotove, sve je kulminiralo Justin Timberlakeovim, ne znam, neš je rekao, valdja "I want my MTV", pa je onda MTV krenuo u akciju, oglašavalo se svugdje, oh, ah, MTV pušta opet više muzike, čak DO 16 SATI DNEVNO, EJ!!!! Naravno, "do 16 sati dnevno" može biti od "puštamo dnevno niti jednu jedinu sekundu muzike" sve do eto, tih 16 sati, večina kojih se odvija dakle po noći). U tih 16 sati se, čini mi se, pušta maksimalno 20 spotova, endless loop, možda i manje, nisam ih vidjela 20, al sam i malo spavala pa onda dodajem, vidjela sam ih 10. Možda sam neke i sanjala samo, npr. Owl City, Fireflies jer je stvar i spot tak oh, oh, dreamy i sve je puno vintage igračkica i frajer stišče gumb "Magic" pa sve oživi, i oh, kako je to romantično i vjerujem da mu je najdraža knjiga "Mali princ", skroz sam sigurna, čeka svoju ružu i dok čeka pjeva hrhrhrpuhuuhu gluparija (mislim možda ispadam glupa - možda su "Fireflies" neka vrlo domišljata i suptilna metafora za nešto?! Help me!). Uglavnom, ne znam, možda je do polusna u kojem gledam te spotove, ali na "heavy rotation"-u se vrti nekoliko tako, "dreamy" spotova, tako i Black Eyed Peas sa Meet Me Halfway. Ne znam ništa reći o spotu, zaspem na pola, dečki glume tri mudraca i traže Fergie po pustinji, čini mi se. Primjetila sam i da koriste font "Zapfino" na špici. I jel netko zna koja je razlika između Will I.AM.-a i Wyclef Jeana? Opet, help me.

Onda dalje u sekciji "dreamy", pošto je to njemački MTV, onda puštaju i neke njemačke stvari za koje sumnjam da se puštaju i na drugim MTVjima, Get Well Soon, spot za pjesmu Angry Young Men, neka tri klinca trče šumom u sumrak, susreću srne i jelene, lisice i lasice, sve me to ostavlja prilično ravnodušnom osim ako si zamišljam da oni to trče po privatnoj šumi Predsjedničkih dvora na Pantovčaku, onda mi je malo smješno. I help i ovdje - kak su napravili onak dobro onaj slo-mo kao pogode sokola u glavu, jel to kompjuterski trik ili je dresiran ili kako, kako??

Još "dreamy" spotova na MTVju po noći - Florence & The Machine, You've Got The Love. Nemam šta za reći, osim - F&tM = Moby. E, a Ke$ha = Uffie, hahaha, jel' da, JOŠ NIKAD NISTE ČULI TAJ KOMENTAR, jel' da?! Meni uopče nisu, mislim da se UFFIE puuuno više seksa i mislim da bi se Ke$ha, ako UOPĆE, skinula EVENTUALNO za Playboy, a ne za svaku Party-Pic šušu. A oh, Ke$ha, Ke$ha, ne vjerujem ljudima koji tvrde da si zube peru Jack Danielsom... Hoćemo se opet praviti da se neka diskografska kuća "spotakla" o gotov proizvod kao kod Lady Gage? Zašto nikako ne mogu povjerovati da Lady Gaga JE konceptualni "edgy" art-projekt kojeg su joj usta puna kad ju netko pita "oh zašto, zašto ti kostimi ludi, šta to znači, reci mi brzo il ću poludit?" - zbog spotova. Mislim spotovi su joj najdosadniji, najofucaniji bučkuriš, kostimi, skupa produkcija, koreografijice, doga, Alexander Skarsgård, the usual stuff. Kaj, kreativnost staje na fetish-kostimima?!? Koliko priča o nekoj umjetnosti, spotovi bi joj trebali biti barem bok uz bok sa Electromom Daft Punka ili nekim drugim eksperimentalnim filmićima....umjesto toga se ide na neki seksi bizarro look, neki lijesovi u kupaoni, pa tuširanje frikova, pa "liquify" tool po faci, suze, seks....Lynch bi se okretao u grobu da je mrtav....jedino što je blesavije je Shakirain She Wolf....plesanje u umjetnoj maternici....ta je isto otišla, sve blesavije plesne korake izmišlja.....

Ali ima gorih i puno dosadnijih spotova. U luzerskoj sekciji se na samom vrhu nalaze Hot Chip sa svojim "oh! It has a pun in the title!"-hitom One Life Stand i, stvarno, NAJRUŽNIJIM spotom kojeg sam odavno vidjela. Mislim, za početak, Hot Chip su blago neatraktivan bend po sebi (osim onaj jedan, al taj zgleda ko da zna da je lepi). A ideja za spot je blesava igrarija sa kamerom i špigliranom kuglom koja je došla ravno iz spotovskih arhiva 90ih godina, vjerojatno neka neiskorišteno ostala ideja za bend Liquido.....a najgore, neinventivno iskorištena ideja....dečki kao nešto hopšu po prostoriji, pa dižu ruke, pa leže na podu, baš je to onak, nezgrapno, štreberski....apropo štreberi - dal netko ima dojam da je lik koji glumi David Guettau u spotovima loše izabran? Uopće ne izgleda kao neki superkul DJ koji može bariti sexi bitches po Ibizi, izgleda kao da ga na Ibizu ne bi ni pustili, ono, izađe iz aviona, a carinici mu lupe onaj "back to Slovenia" žig (jel netko možda ima informacije o porijeklu lika kojeg su slijepci izabrali i opemili da glumi svjetsku DJ zvijezdu Davida Guettu? Jel stvarno iz Slovenije/Poljske/Češke?). Mislim obleka, ajde, još nekak, al frizura - yeah, right! Nice try, David "Milli Vanilli" Guetta! Loš casting....

Kaj još ima u sekciji štreberi/loš casting/meni je neugodno gledati kako je tebi neugodno? Ah, da, čak dva spota za Timbalanda, jedan uz Soshy i Nelly Furtado i jedan uz Katy Perry, oba imaju kao neki storyline, POTPUNO nerazumljiv, doduše, i Timbaland kojeg ću mirne duše ovdje outati kao Bill Cosbyja među producentima....molim? Niste primjetili grimase? NISTE PRIMJETILI?!?!?! WTF - tko Vam čita ovaj tekst? Labrador?! BRZO si pogledajte SVE spotove od Timbalanda...ili bolje ne....

...sad sam skužila da sam jako negativna, sve mi je loše.....imam samo jedan spot koji mi se svidio....Rihannain Rude Boy - e, da su se spot za Buffalo Stance Neneh Cherry i spot za Eddy Grantov Hope Joanna svojedobno parili, ispao bi Rude Boy. Simpatično skroz, Rihanna zavidno zgodno pleše, i stvar je skroz kul, makar, ja više volim pristojne dečke, ali ne, ne! Ni Rihanna ne želi nepristojnog dečka (više ne, ne, ne!), pjeva valjda o Rude Boysima, Jamaikanskoj kicoškoj subkulturi 60ih godina - eto, nešto sam još i naučila u noći uz MTVjeve spotove (i Wikipediju).

Kommentare

  • Ahuijko

    "Lynch bi se okretao u grobu da je mrtav" ahahahaahahahahaha genijalno! a timbalandove grimase su, da, križanac grimasa bill cosbya, facijalne ekspresije stephena hawkinga, andy kaufmana i random osobe koja pati od jačeg tourrettovog sindroma

    19. Feb. 2010, 10:34
  • Ahuijko

    e da, kaj se hot chip tiče, već mi je dosta svih tih dečkića koji u spotovima drže instrumente kojih u pjesmi NEMA! da, okej, znam da je kul pozirat s gitarom i iza bubnjeva, ali ne ako ti je pjesma napravljena u fakin fruity loops-u! sad su svi odjednom rokeri, yeah right.

    19. Feb. 2010, 10:37
  • bunburying

    e, da, to sam i ja kao skužila, al sam mislila da sam pre glupa i slušno hendikepirana, pa da sigurno ima negdje neka gitara koju ja ne doživljavam....to su sve krivi kul "role modelsi" iz Modern Talkinga http://www.youtube.com/watch?v=4IbPGxYWS_k a) gitara koja se ne koristi b) glas koji se ne koristi c) stilist koji se ne koristi naspram a) fen koji se koristi b) solarij koji se koristi c) popust pri kupnji velikog paketa Ariel Style Compacta praška za pranje bijelog veša koji se koristi

    19. Feb. 2010, 11:08
  • Ahuijko

    mda, super, pogled na ovaj divni videobroj iz posta mi je upravo prouzročilo teške psihičke traume. baš ti hvala :)

    19. Feb. 2010, 11:39
Alle 4 Kommentare anzeigen
Sage etwas. Melde dich bei Last.fm an oder registriere ein neues Benutzerkonto (es kostet nichts).