Zenses » Diskussionen

Polska wersja ; ]

• AdVanc3D schrieb...
    • Benutzer
    • 11. Apr. 2008, 13:30

Polska wersja ; ]

zawsze myslalem ze cos ogarniam jesli chodzi o angielski jezyk ...ale zie zawiodlem na sobie ; p ...

wiec jesli ktos bylby tak mily moglby mi wytlumaczyc dokladnie krok po kroku jak tym zenses'em se scroblowac muze z mp3 ; p

• Potrzebujesz:

- odtwarzacza typu MTP
    - Windowsa XP/Vista
    - .NET 2.0 lub 3.0 Framework
    - WMedia Player 11

Rozpakowywujesz archiwum z programem gdziekolowiek na swoim dysku, podlaczasz odtwarzacz, uruchamiasz aplikacje i pozwalasz zeby zeskanowala twojego grajka. To pozwoli skonfigurowac sie aplikacji. Po zakonczonym skanowaniu pamieci, wylaczasz Zenses i odlaczasz swoja mp3jke. Posluchaj kilu utworow i podlacz mp3jke do komputera, a nastepnie uruchom Zenses. Program powinien ponownie zeskanowac pamiec odtwarzacza. Teraz przechodzimy do samego mieska, czyli uploadu twoich danych na last.fm

Po zakonczonym skanowaniu, pojawi sie okienko, w ktorym wyswietlona bedzie historia przesluchanych utworow, a nad nim pasek do konfiguracji samego uploadu - miejsce na twoj login, haslo do last.fm oraz pola do wpisania daty i godziny (poczatkowej) kiedy sluchales tych utowrow, oraz ich czasu trwania w sekundach. Tu trzeba byc uwaznym, zeby nie wpisac godzin zazebiajacych sie z twoim ostatnim scrobblingiem przy uzyciu innych aplikacji, a takze zeby nie ustawic interwalu za dlugiego (w przyszlosc), bo nie bedziesz mogl scrobblowac mp3jek przez ten okreslony czas. Nie probowalem nigdy takiego eksperymentu, tak ze relacjonuje to co napisal autor instrukcji.

Naciskasz "Send" i powinno przy odrobinie szczescia wszystko dzialac.

-= Wegorz z dżemem. Palce lizać! =-
    • AdVanc3D schrieb...
    • Benutzer
    • 11. Apr. 2008, 20:05
    dzieki ; ]

• matee88 schrieb...
    • Benutzer
    • 11. Mai. 2008, 15:17
    Cześć,
    Mam Zena Micro i w ogole go Zenses nie wykrywa. WMP 11 zainstalowane + Net 3.5 Framework na Win Vista. Jest napisane, że do Micro potrzebuje PlaysForSure, ale kiedy to instaluje, to chce mi usunąc wszystkie pliki z odtwarzacza...WTF? Nie ma innego sposobu...

Z góry dzieki za odpowiedz.

• LoirAngh schrieb...
    • Benutzer
    • 13. Okt. 2008, 15:34
    mnie działało przez 2 dni, a potem dupa. nie mam tego wmp11, ale jak pisałem działało i bez tego więc o co chodzi temu durnemu programowi?

• seszental schrieb...
    • Benutzer
    • 9. Dez. 2008, 16:20
    mam Iriver X20, mam Zensensa 0.2 . Program po odpaleniu skanuje to co mam na Mp4 a nastepnie w historii przesłuchań niczego nie ma, mimo że przed chwilą przesłuchałem specjalnie kilku utworów. Co robic ?

• [Gelöschter Benutzer] schrieb...
    • Benutzer
    • 24. Dez. 2008, 21:50
    Mam Creative Zen i używałem Zense 0.2 przez jakiś czas i wszystko działało, ale od pewnego czasu poprostu nie moge scroblować!! Wiecie jaki może być powód?

• Benutzer
    • 2. Jan. 2009, 18:18
    mam podobny problem jak seszental.

• No u mnie wszystko działa od początku praktycznie, czyli od jakiegoś pół roku (mam Microsoft Zune 2gen). Co do samej aplikacji to szkooooda, że nie jest rozwijana... mimo tego że działa, to często się wysypuje i w ogóle... wszyscy wiedzą ile jest bugów ;/

• Benutzer
    • 4. Jan. 2009, 21:15
    Ahh! Mam odpowiedź! Musiałem próbować wgrać te same nagrania i coś sie musiało pokopsać. Pomogło formatowanie plajera. Poszła się dupczyć muzyka z miesiąca :<

• Benutzer
    • 25. Jan. 2009, 15:44

ZEN V Plus

Mam problem z Zenses... mianowicie w historii odtwarzanych utworów wyświetla mi się więcej tytułów, niż zdążyłem przesłuchać (jestem pewien, bo na przykład w 30 min słuchania Zenses wykrył mi ok 250 odtworzonych piosenek, w większości takich, których nawet nie ruszałem)... ktoś ma pomysł, co z tym zrobić?

• mniszekm schrieb...
    • Benutzer
    • 25. Jan. 2009, 20:11
    Witajcie :)
    Mam pewien problem ze scrobblowaniem utworów z mojego Zune'a. Program rozpoznaje wszystkie kawałki, których słuchałam, ale ostatecznie scrobbluje tylko 10 z nich (a przesłuchałam ich 85). A tak naprawdę na stronie mojego profilu pojawił się tylko 1. To nie jest nawet pierwszy raz, jeszcze nigdy nie przescrobblował mi więcej niż próg 10 kawałków, nie mam pojęcia o co może chodzić :| Frustrujące, prawda? Miał ktoś z was podobny problem, albo umie mi pomóc?

• mniszekm pisze:
    Mam pewien problem ze scrobblowaniem utworów z mojego Zune'a. Program rozpoznaje wszystkie kawałki, których słuchałam, ale ostatecznie scrobbluje tylko 10 z nich (a przesłuchałam ich 85). A tak naprawdę na stronie mojego profilu pojawił się tylko 1. To nie jest nawet pierwszy raz, jeszcze nigdy nie przescrobblował mi więcej niż próg 10 kawałków, nie mam pojęcia o co może chodzić :| Frustrujące, prawda? Miał ktoś z was podobny problem, albo umie mi pomóc?

moze za bardzo nabijalas? lastfm nie przyjmuje kawalkow przesluchanych tylko przez kilka sekund.

shake, shake your mind.
  • mniszekm pisze:

a czy jak wyśle te 10 kawałków (czy tam mniej) to wyskakuje że przescrobblowano pomyślnie czy też że nie udało się?

moze za bardzo nabijalas? lastfm nie przyjmuje kawalkow przesluchanych tylko przez kilka sekund.
    ilość nie robi różnicy bo ja sam po 300 utorów wysyłałem i wszystko ładnie. jeżeli chodzi o długość to chyba zależy od odtwarzacza... na moim wystarczy że utwór będzie grał przez 1s i będzie jako już zagrany.

Hm.. a zmieniłaś datę kiedy było odtwarzane?

• denikina schrieb...
    • Benutzer
    • 30. Jan. 2009, 18:22

los problemos

mam problem z zenses. zawsze było wszystko okej, a teraz podłączam zena do komputera odpalam zenses, on tam sobie szuka, ale tylko przez chwilę, zdecydowanie krócej niż zazwyczaj i potem wyświetla "listę" - a tam nic nie ma, chociaż przesłuchałam sporo i zawsze wszystko było okej.

ktoś wie, co się dzieje???

• masze schrieb...
    • Benutzer
    • 30. Jan. 2009, 19:02
    Mam dokładnie taki sam problem. A dzieje się tak zawsze, jak wrzucę na Zena jakieś wideo. I nie działa, póki nie zrobię format'a Zena.

'Til We Die
    • mniszekm schrieb...
    • Benutzer
    • 5. Feb. 2009, 21:48
    Tak, cały proces teoretycznie przebiega prawidłowo, ale to już i tak nieważne - wszystko działa bez zarzutu, a zaznaczę, że nie zrobiłam zupełnie nic, problem sam się rozwiązał. :)
    Ale dzięki :)

• Benutzer
    • 8. Feb. 2009, 11:07
    a u mnie nie działa :( zainstalowałam zenses i .net framework też, ale kiedy podłączam mojego creative zen to pojawia się taki pasek postępu gdzie widzę utwory, które mam na odtwarzaczu ale za chwilę znika (tak jakby zczytal tylko kilka pierwszych (alfabetycznie) utworów) i pojawia się to okno gdzie mam wpisać login i hasło itd. z las.fm. I tam nie ma żadnych odsłuchanych utworów - nic. Nie wiem co robię nie tak.....

• ja mam podobny problem jak hanusiag. Na początku wszystko ładnie działało, a teraz wczytuje tylko kilka utworów po czym nicn ie wyświetla się na liście. /;

• Benutzer
    • 14. Feb. 2009, 20:20
    próbowałam jeszcze kilka razy, odinstalowywałam i takie tam i nic :( a podobno przez winamp można jakoś się zsynchronizować?

• rumcix schrieb...
    • Benutzer
    • 4. Mär. 2009, 19:09
    No niestety mi nie działa. Mam ten sam problem co większość osób powyżej ;/

• Rozumiem, że to nie ma szansy zadziałać na Zen Stone Plus?

"Computer games don’t affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we’d all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music". --Kristian Wilson, Nintendo Inc, 1989
  • Scarab_Bonku pisze:
    Rozumiem, że to nie ma szansy zadziałać na Zen Stone Plus?

działa na tych odwtarzaczach: cienko bo ja też mam zen stone plus :/

Compatible Players
    These are all of the confirmed players compatible with Zenses. If anyone has any to add please do so in this thread.

• Creative X-Fi
    • Creative Zen Mosaic
    • Creative Zen
    • Creative Zen Vision:M - However currently has an annoying play count bug
    • Creative Zen Vision W
    • Creative Zen Micro - Reported to work, but only with the PlaysForSure firmware update
    • Creative Zen Micro Photo
    • Creative Zen Sleek Photo
    • Creative Zen V
    • Creative Zen V Plus
    • Microsoft Zune (all generations) - Zenses 0.1.4 and 0.2 only
    • Toshiba Gigabeat S30/60, V30, & T400
    • Cowon iAudio D2 (switch to MTP mode)
    • Archos 605 (switch to MTP mode)
    • Archos 705 (switch to MTP mode)
    • iriver clix Gen 2
    • iriver Spinn
    • Sony NWZ-S718/A8xx/E435F (and most likely S6/7xx)
    • SanDisk Sansa E200 v2
    • SanDisk Sansa View (all audio files must be copied to player in MTP mode)
    • Memorex 8565
    • Samsung YP Q1
    • Meizu M6
    • Meizu SL

• No właśnie - cienko :/ Pozdrawiam!

"Computer games don’t affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we’d all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music". --Kristian Wilson, Nintendo Inc, 1989
  • ja formatuje mp3playera i instaluje na nowo lasta i problemy ktore ma wiekszosc powyzej znikaja

Anonyme Benutzer dürfen keine Beiträge schreiben. Bitte log dich ein oder registriere dich, um Beiträge in den Foren schreiben zu können.