Volleyball Fans! » Diskussionen

2009 - nasze wspaniałe "biało-czerwone" reprezentacje!

• 2009 - nasze wspaniałe "biało-czerwone" reprezentacje!

Na początek, co myślicie o nowych szkoleniowcach. Kogo widzielibyście w kadrze i dlaczego. Kto Waszym zdaniem powinien grać w Lidze Światowej, a kto w Mistrzostwach Europy, która jest docelową imprezą w tym roku. Nie zapominajcie również o eliminacjach do Mistrzostw Świata, które już w drugiej połowie sierpnia.

"gdy spotkamy się na końcu nieba, wiatr rozrzuci nam swój los..."
    • Kathrinn schrieb...
    • Benutzer
    • 10. Apr. 2009, 15:31
    Do Castellaniego, jako naszego szkoleniowca nie byłam przekonana od początku, ale póki co - nie oceniam go, bo nie zaczął jeszcze pracy z kadrą. Zobaczymy, jak poprowadzi drużynę w LŚ i co ważniejsze w el. do MŚ i w Mistrzostwach Europy.
    W każdym razie podoba mi się powołana przez niego kadra na LŚ :) Świder, Winiar i cała reszta odpoczną, a w akcji zobaczymy, bądź co bądź - przyszłość naszej reprezentacji. Szczególnie cieszą mnie powołania dla Gromadowskiego, Buszka i Ruciaka :) Teraz doszli jeszcze Neroj i Milczarek, z czego też jestem zadowolona mimo, że w LŚ już nie zagrają. Szczególnie tego pierwszego mi w składzie brakowało... A, no i ciekawa jestem, jak się rozwiąże problem z juniorami, którzy będą w tym czasie przygotowywać się do swoich MŚ (jeśli na nie awansują, oczywiście ;))...

• Hoglady schrieb...
    • Benutzer
    • 11. Apr. 2009, 20:28
    Castellani na razie jeszcze nic ciekawego nie zrobił :) ale mam nadzieje ,że wyszkolu nam chłopaków na drugą brazylie xD
    Co do reprezentacji to jestem średnio przekonana:) Bo dla mnie reprezentacja bez Winiara to nie reprezentacja :) No ale Bartman nadrobi mam nadzieje dziurkę za Michałkiem ,a on sobie odpocznie i wróci nowo narodzony :) myśle ,że trzeba poczkeac ,aż zaczną sie trenigni i wspópraca z młodziakami :) bede za nich kciuki trzymała i i tak miała stresa za kazdym razem gdy bedzie jakiś mecz :)))

Zatrudniłeś mnie żeby się za mną przespać?!
  • Macie rację, póki co nie mamy jeszcze co oceniać... no poza jedynie powołaniami. Mnie wśród libero brakuje Pawła Ruska. który od dwóch sezonów gra świetnie... z drugiej strony, mamy bogactwo na tej pozycji - i to cieszy:)

• oczywiście...może to troche i lepiej, czas wypróbować następców naszej dotychczasowej żelaznej szóstki ;d a LŚ jest dobrą imprezą, aby udowodnić, że mamy zdolną 'młodzież' (;

Nie potrzeba czasu by się zakochać, lecz potrzeba lat by wiedzieć co to miłość.
    Ask me :)
    • Kathrinn schrieb...
    • Benutzer
    • 17. Apr. 2009, 10:26
    Bardzo zdolną :D A propos, juniorzy wygrali wczoraj z Brazylią, w dość mocno okrojonym składzie. Aż się człowiekowi gęba szczerzy ;))

weronika_pl pisze:
    Mnie wśród libero brakuje Pawła Ruska. który od dwóch sezonów gra świetnie... z drugiej strony, mamy bogactwo na tej pozycji - i to cieszy:)

Na brak dobrych libero narzekać nie możemy. Ja mam nadzieję, że za parę lat cały świat będzie znał nazwisko Zatorskiego :D

• Przed nim z pewnością kariera stoi otworem, zwłaszcza, że zaczyna się w Częstochowie:)

• Kathrinn schrieb...
    • Benutzer
    • 21. Apr. 2009, 19:49
    No ba ;) Z bardzo dobrej strony się pokazał w tym sezonie i w lidze i w LM. Chociaż kandydatów do zdetronizowania Igły jeszcze paru jest. Jednak mam nadzieję, że tak szybko to nie nastąpi ;)

• Z całą pewnością, bo im starszy libero, tym większe doświadczenie! Przykładów wiele - Verbov, Sergio, Klok :)))

• Kathrinn schrieb...
    • Benutzer
    • 23. Apr. 2009, 17:47
    Igła się tak łatwo nie da wywalić młodszym kolegom ;)

A jak myślicie, jaka trójka odpadnie ze składu na LŚ? Oczywiste, że kontuzjowany Perłowski i...? Swoją drogą, ma chłopak ogromnego pecha. Już po raz kolejny dostał powołanie i taka kontuzja mu się przyplątuje... :/

• Szkoda go... myślę, że jednak Zatorski odpadnie i hmm... trudno powiedzieć... któryś z atakujących, ale trudno powiedzieć, bo nie wiem w jakiej formie są Ci zawodnicy.

• Kathrinn schrieb...
    • Benutzer
    • 28. Apr. 2009, 15:03
    A ja myślę, ze może odpaść któryś z przyjmujących, chociaż cieżko powiedzieć, który. Może też Grzyb. Może faktycznie któryś z atakujących... Znowu ciężko powiedzieć, który, ale wydaje mi się, że tu wybór ograniczyłby się do dwójki Szymański-Jarosz.

• Poczekamy zobaczymy;)

• Kathrinn schrieb...
    • Benutzer
    • 29. Apr. 2009, 16:20
    Na szczęście już niedługo :)

A tymczasem trener Matlak podał szeroki skład kadry:
    Rozgrywające: Izabela Bełcik, Milena Sadurek-Mikołajczyk, Katarzyna Skorupa

Przyjmujące: Anna Barańska, Anna Woźniakowska, Dorota Świeniewicz, Aleksandra Jagieło, Klaudia Kaczorowska, Elżbieta Skowrońska, Joanna Mirek

Atakujące: Katarzyna Skowrońska-Dolata, Natalia Bamber, Joanna Kaczor

Środkowe: Agnieszka Bednarek, Eleonora Dziękiewicz, Katarzyna Gajgał, Zuzanna Efimienko, Dorota Pykosz

Libero: Mariola Zenik, Agata Sawicka, Paulina Maj

Zaskoczeń raczej brak :)

• Ja kilka braków widzę... ale trenerem jest Pan Matlak...
    a u chłopaków brak Perełki (oczywiste), Gato i Gela ;/ ciekawie... :P

• Kathrinn schrieb...
    • Benutzer
    • 1. Mai. 2009, 11:16
    Przede wszystkim wielka szkoda, że nam się Anka Podolec "uszkodziła"... No, ale cóż, lepiej niech się wyleczy do końca...

Cieszę się, ze zobaczę Igłę w akcji, ale odpoczynek by mu się jednak należał. Mam nadzieję, ze się tylko nie "zajedzie" do ME. Brak Gela mnie w sumie nie dziwi, ale w takim razie zostajemy tylko z dwoma atakującymi :/
    Będzie ciekawie, oj będzie... :)

• i to jakimi atakującymi... - to się nazywa odmłodzenie kadry:D

• Kathrinn schrieb...
    • Benutzer
    • 4. Mai. 2009, 20:36
    Heh, no Castellani poszedł na całość, nie ma co :) Ale mnie to akurat cieszy... Po prostu za nic się nie mogę do Jarosza przekonać, a po ostatnim wywiadzie z nim już w ogóle ogarnął mnie strach, że to wg Castellaniego ma być przyszłość naszej reprezentacji... brr.

• Oby nie... ale tak serio to co myślicie o transferach... kilka już za nami... Gladyr w Kędzierzynie a Novotny w Skrze...

• Kathrinn schrieb...
    • Benutzer
    • 6. Mai. 2009, 19:37
    Miałam szczerze mówiąc nadzieję, że jakimś cudem uda się Polibudzie utrzymać mniej więcej skład z tego sezonu... Fajna tam była ekipa. Z drugiej strony nic dziwnego, ze Gladyr jest rozchwytywany po takim sezonie. A Novotnego trochę szkoda, filar Zaksy, jeden z najlepszych atakujących ligi, a najprawdopodobniej będzie grzał ławę w Skrze... W takim razie ciekawe, gdzie Jarosz trafi.

A ja i tak z niecierpliwością czekam na ruchy transferowe w Częstochowie... :D

• W Częstochowie mają być kosmetyczne zmiany, ale ciekawe czy uda im się zatrzymać Bartmana i Nowakowskiego. Siatka.org podaje, że Novotny to tylko tak jedną nogą w Skrze...

• Kathrinn schrieb...
    • Benutzer
    • 8. Mai. 2009, 20:05
    No ja mam nadzieję... Żeby nie Zibi, to nie wiem, co by się w Czewie działo... A Piotrek to nie od dziś filar na środku, wespół z Wiśnią wspaniały duet :)
    Ponoć Jarosz ma iść do AZSu... ://

• Ponoć... ja go kiepsko widzę... generalnie ten zawodnik mnie nie przekonuje... :/

• Kathrinn schrieb...
    • Benutzer
    • 10. Mai. 2009, 10:14
    Mnie też. Chociaż... kto wie, co by z niego było, gdyby miał szansę na regularną grę? Ale znowu nie jest powiedziane, że w AZSie miałby z marszu miejsce w 'szóstce'. Janeczek wcale od niego gorszy nie jest.
    Może tak by się Gromadowskim w Czewie zainteresowali? Jakoś cicho o nim.

• O Marcelu myślą w Kędzierzynie... tylko, że ostatnim razem jak go mieli to go "zepsuli"

Anonyme Benutzer dürfen keine Beiträge schreiben. Bitte log dich ein oder registriere dich, um Beiträge in den Foren schreiben zu können.