Volleyball Fans! » Diskussionen

2009 - nasze wspaniałe "biało-czerwone" reprezentacje!

• Finał dla Brazylii.
    No cóż...szkoda mi Serbów.

Nie potrzeba czasu by się zakochać, lecz potrzeba lat by wiedzieć co to miłość.
    Ask me :)
    • Kathrinn schrieb...
    • Benutzer
    • 31. Jul. 2009, 19:12
    szlag by to... Świder kontuzjowany ;/ eliminacje będą cholernie ciężkie..

• haru-san schrieb...
    • Benutzer
    • 2. Aug. 2009, 10:51
    Ja powiem jedno, mi filozofia trenera Castellaniego nie pasuje w ogóle. Śmiesznym jest fakt grania w podstawowej szóstce piątki ze Skry - to po pierwsze. A po drugie równie zabawnym jest gra w REPREZENTACJI POLSKI zawodników rezerwowych w sezonie ligowym ;OO.
    Po drugie.. sprawa z Grzybem. Szacunek dla Wojtka, błotem po oczach dla naszego trenera.
    Oby umiał nas doprowadzić do MŚ...

• Kathrinn schrieb...
    • Benutzer
    • 2. Aug. 2009, 20:08
    tak... mnie się zawsze wydawało, że reprezentacja jest swego rodzaju nagrodą - dla tych, którzy harują w sezonie ligowym, są wiodącymi postaciami w swoich zespołach i nieważne, czy w PlusLidze, Serie A, A2, czy gdziekolwiek indziej. a mówiąc: harują, nie mam na myśli popychania wózków na treningach w Bełchatowie.

w eliminacjach spacerku nie będzie. ale awansować musimy. jak nie - Castellani won.

• wiem że kibicuje skrze za co można oberwać bo przecież pge to 'nasze' pieniądze, ale Skra zdominowała naszą PlusLigę i obecność zawodników nie powinna dziwić i trener ich zna. Ale to nasza mentalność, chcemy narzucać trenerowi jaki ma wystawić skład, czesto tych ulubonych zawodników a nie tych teoretycznie na kartce lepszych. a jak z tego nie ma wyników to od razu trener jest blee. dajmy mu szanse. a co do tej 5 to tak: Jarosz pokazal co nie co ale nie nadaje sie jeszcze do pociągniecia drużyny w ataku wiec jest Piotr Gruszka. Kurek w wiekszości meczów w ktorycg grał był pierwsza albo drugą aramta w ataku wiec można polegać. Bąkiewicz co prawda jak Kurek nie grał za dużo w lidze i w pucharach ale potrafił w tarapatach zastapic Murka. Możdzonek - coż mam nadzieje ze przynajmniej do niego nie trzeba przekonywać. A jakie są wasze propzycje za zawodników z PlusLigi za tych z Bełchatowa? Jak dla mnie w tym sezonie LŚ brakowało tylko Żygadły bo chętnie bym zobaczył czego uczy sie od Grbica.

a eleminajce. fakt mogą być trudne i będą bardzo bez 3 zawodników ataku. Świder, Winiar i Szampon każdy z nich w pojedynke potrafił załatwić mecz a bez nich bedzie cholernie cieżko. ale nie ma mowy o braku awansu.

• Kathrinn schrieb...
    • Benutzer
    • 3. Aug. 2009, 12:51
    mnie tam nie chodzi o to, że są z Bełka. chodzi o to, że w sezonie ligowym grzali ławę, a jak już grali to w meczach o pietruszkę. i nikt mi nie wmówi, że treningi przy Antidze czy Wlazłym dały więcej, niż by dała regularna gra. a teraz etatowych ławkowiczów kreuje się na zbawców polskiej reprezentacji, a tych, którzy w lidze zap******ali spycha się na bok (Gromadowski, Bartman, Ruciak). jak to się dzieje, że ci, którzy na choćby regularną grę w lidze (już nie mówię o występach w pierwszej szóstce) byli za słabi, na szóstkę reprezentacji okazują się być w sam raz? mógłby nawet jeden z drugim grać w Czewie, której kibicuję, mógłby wyjechać do Włoch, Rosji, nieważne. ale jeśli głównym jego zajęciem byłoby podawanie piłek na treningach, to za co ma trafić do reprezentacji?
    nie jestem zwolenniczką Gruszki na ataku, więc albo zostawiłabym już dwójkę z LŚ, albo idąc w doswiadczenie - Robert Prygiel. był powołany Szymański (swoją drogą, tez większość sezonu na ławce/trybunach), to czemu nie on? poza tym, moze Neroj? powołany byl też przecież Buszek, tylko niestety został oddelegowany do kadry B.
    a Możdżonek to akurat jeden z tych, którzy do kwadratu za często nie zaglądali, był wiodąca postacia w swojej drużynie i jest jednym z najlepszych obecnie polskich środkowych, więc spokojnie.

• Bartman i Ruciak na uboczu. Haha niezle. Przecież mieli powołania jeździli z kadra i trenowali wiec o co cho? Kurek i Bąkiewicz mieli juu przetacia z kadrą. Zwłaszcza ten drugi ktorego Lozano widział za pare lat jako pierwszy libero(tak chcial go przesunać na inną pozycje) . Gromadowski. nie wiem jak grał itd włoskiej siatkówki nie mam w tv. Fakt Prygiel mółb ale przecież LŚ miała być poligonem dla młodych zawodników i testem ich abysmy nie wyladowali za kilka lat z nieograna ale ze zdolna młodzieża. Neroj może za Woickiego. I tyle. Dużo mówicie o tych ktorzy fakt siedzieli nie ograni sa tak jak powinni ale prosze was, podajcie faktycznie lepszych z PL od tych ktorzy dostali powołanie do kadry. NIe że Buszko grał wiecej w klubie czy coś ale faktycznie.

• Kathrinn schrieb...
    • Benutzer
    • 13. Aug. 2009, 13:26
    ile setów rozegrał Bartman, a ile Kurek? ile spaprać musiał Kurek, żeby go DC zdjął, a ile Bartman (np. pierwszy mecz z Finami w Tampere, gdzie Kurek walił ile wlezie przed siebie i blokowali go niemiłosiernie, Castellani ani myślał go zdjąć. wszedł w końcu Bartman - jeden blok, jeden aut i wypad z boiska)? że jeździli i trenowali? to po to zawodnicy otrzymują powołanie, żeby sobie świat pozwiedzać i przy okazji potrenować, czy po to, żeby grać? za Lozano Kurek z Bartmanem też tylko jeździli i trenowali - efekt mamy taki, że teraz kadrę trzeba radykalnie odmładzać.
    oczywiście, LŚ miała być poligonem dla młodych, żebyśmy za kilka lat nie zostali na lodzie. zgadzam się jak najbardziej. o Pryglu pisałam z myślą o tym, co czeka nas już teraz. eliminacje do MŚ (ich przecież nie moglibyśmy zagrać 'młodzieżą' z LŚ, to byłoby samobójstwo). bez tego, co teraz, możemy żadnej przyszłości nie mieć; jak zawalimy eliminacje, arrivederci Italia i z Londynem też się możemy powoli żegnać. nie ma miejsca na błąd - dlatego, zwłaszcza w obliczu mizerii na ataku, Robert mógł być wielką podporą drużyny. a że go nie ma, zostajemy z Gruszką, z którego - z całym szacunkiem - atakujący żaden, oraz z Jaroszem, który widząc przed sobą szczelny, podwójny (nie daj Boże potrójny) blok - plasuje piłkę, byle nie zepsuć. trudno. mam tylko nadzieję, że ci, którzy teraz się w LŚ ogrywali będą mieli szansę to ogranie wykorzystać na jakiejś imprezie światowej rangi mistrzowskiej wcześniej, jak w 2014.

• nie ma się co martwić, awans mamy. jakoś sobie poradziliśmy, w końcu Słowacja, czy Słowenia to nie az tacy trudni rywale ;p

• no właśnie. dzisiaj sie dowiemy co chłopaki potrafia. zwłaszcza że z Francuzami bedziemy grać w grupie w ME. o i nie przestane sie czepiać. widzieli wczoraj Kurka? mam nadzieje ze tak ;p

• Kathrinn schrieb...
    • Benutzer
    • 16. Aug. 2009, 9:45
    dzisiaj będzie sprawdzian. Kurek się wystrzelał wczoraj. tylko spójrzcie jakie miał rozegranie; większość piłek na pojedynczy, w najgorszym wypadku lotny blok. dzięki Bogu mamy Gumę. ale atak mizeria :/

• yennyfer schrieb...
    • Benutzer
    • 16. Aug. 2009, 19:29
    Kurek się wystrzelał, a może i racja. Ale z Gumą się dogaduje dobrze, a i jego zmiennik dziś nie najgorzej wypadł. ;) Potencjał ma chłopak, a gdzieś musi umiejętności szlifować. Zastanawiam się, czy o powołaniu do kadry w dużej mierze nie decydowało (oprócz sezonu ligowego) doświadczenie i zgranie w zespole.
    Kompletnie mnie za to nie przekonuje Bartman. Mam wrażenie, że ma naturę podwórkowego "kozaka" ;) Jak dwie akcje mu pięknie wyjdą, to trzy następne spapra... Bardzo nierówno gra.
    Od razu powiem, że nie, nic osobistego do niego nie mam, ani nie próbuję go obrazić.

A tak przy okazji... ciekawi mnie, czemu podczas eliminacji ani na chwilę nie pokazał się Kadziewicz. Każdy inny zawodnik miał okazję się zaprezentować, a Kadziu dresu ani raz nie ściągnął ;) Na jego pozycji panuje duża rywalizacja, tylko że nigdy nie uda mu się jej wygrać, jeśli nie będzie mógł się pokazać... obiło mi się o uszy spięcie, które to ponoć miał z trenerem na treningu... ma ktoś więcej informacji?

No to, do czwartkowego memoriału :)

• Tak na dobry początek, Hiszpanie pokonani ;D Cieszy mnie dyspozycja Bartka Kurka ;)

• huraaa^

• jak obstawiacie dzisiaj. jak dla mnie 3-1 dla naszych chłopaków z 2 latwo wygranymi setami. a wy?

• ooo, możemy być dumni z naszych pań ;D
    ogólnie ten sezon należy zaliczyć do bardzo udanych, jeżeli chodzi o reprezentacje xD oby tak dalej ;D

• ahh i juu wkrótce PlusLiga!

• no właśnie..
    w końcu z utęsknieniem czekam na ten weekend!

• a ja siedze w akademiku bez polstatu :< masz może jakieś linki do meczy na necie?

• hmmm..możesz sprawdzić na soccer-live.pl, po prawej stronie w zakładce pozostałe sporty, tam powinny być jakieś transmisje :)

• sirionek schrieb...
    • Benutzer
    • 14. Okt. 2009, 21:53
    o ile mi wiadomo transmisje powinny być dostępne za pomocą programu ipla

• i jak odczucia i wrażenia po pierwszych kolejkach drodzy lastowicze?

• miłe wrażenia, miłe. Liga mocna, wysoki poziom, a to bardzo dobrze, bo jest na co popatrzeć ;D Mam nadzieje, że w końcu w tym sezonie ktoś pokona Skrę. Nie mam nic do Skry, ale to po prostu staje się nudne, jak oni cały czas wygrywają :P czas ubarwić tę ich 'sielankę' ;D A no i beniaminek nawet dobrze sobie radzi xD
    I nie moge się doczekać, kiedy na parkiecie pojawi się Winiar!

Anonyme Benutzer dürfen keine Beiträge schreiben. Bitte log dich ein oder registriere dich, um Beiträge in den Foren schreiben zu können.