Türkiye'den Wacken'a giden Hacilar » Diskussionen

Hazirliklar ne alemde? Neler yapilabilir? Tavsiyeler vs...

• blastrula schrieb...
    • Benutzer
    • 12. Apr. 2007, 19:35

Hazirliklar ne alemde? Neler yapilabilir? Tavsiyeler vs...

Arkadaslar hepinize hosgeldiniz diyeyim önce. Bi aksilik olmazsa bu sene hep beraber Wacken'a gidip metalin Nirvanasina ulasacaz. Birbirimizin haberi olmadigi seyler vardir, aramida almanca bilenler var, bilmeyenler var. Daha önce gidenler olduysa tavsiyelerde bulunabilir. Bunun icin herhalde tek bir thread yeter diye düsünüyorum.

• blastrula schrieb...
    • Benutzer
    • 12. Apr. 2007, 19:45
    ben sahsen plandan baska bi sey yapmadim henüz. 2 hafta icinde konser biletimin siparisini vermeyi düsünüyorum. pasaport-vize islemleri icin hazirani bekliyorum. wacken'in forumuna üye olup bircok sey okudum orda. hatta almancasi olanlar "ein paar fragen aus der türkei" konusunu okuyabilir. hepinize bir an önce foruma üye olmanizi öneriyorum. vaktim olunca o güzellik hakkinda daha degerli bilgiler verecem. konser alanina daha yakin bi yerde kamp yerine sahip olmamizi saglayacak. almanya ve vize islemleriyle ilgili sorulariniz olursa sorun, elimden geldigince cevaplandirmaya calisirim sahsen.

• en kısa sürede wacken forumundaki yeni cevapların çevirisini istiyorum bilader almanca anlamıyorum :D
    şaka bir yana

gidiyoruz biladerim

need the end to set me free
    • blastrula schrieb...
    • Benutzer
    • 15. Apr. 2007, 21:46
    buralar okunuyosa daha yazacagim seyler var. okunmuyosa bosuna ugrasmayayim yani. bakan ses etsin bari

• Batlorn schrieb...
    • Benutzer
    • 20. Apr. 2007, 0:44
    İşlemler , bilet , konaklama , ulaşım kısaca işimize yarıycak ne varsa burada belirtmek lazım . Zira ben de ilk kez gidenlerden olucam bu sene .. Ne gibi zorluklar çıkabilir bilmek lazım , ben de pasaport işlemlerini Haziranda halledicem ;)

• blastrula schrieb...
    • Benutzer
    • 24. Apr. 2007, 19:02
    Önce islemlerden baslayayim. Almanya vize konusunda gercekten insanlari ugrastirmayi seven bir ülke, hele ki türkiyeden gidiyorsaniz. basvuru sirasinda orada nerde kalacaginizi soruyolar. oradaki bir arkadasinizdan veya bir akrabanizdan gönderilmis bir davetiyeniz yoksa otel rezervasyonu istiyolar. konsolosluga da "abi biz festivale gidiyoz, cadirda kalacaz" dersek siktiri yeriz afedersiniz. o yüzden almanyanin kuzeyinden tanidik bulmak gerek. almanyanin kuzeyi diyorum cünkü vize basvurusu sirasinda gidis-dönüs biletinin de ibraz edilmesi gerekir. hannover veya hamburga ucup da davetiyenizi yollayan kisi stuttgart'tan olursa sacma olur tabi. konsoloslugun bir sürü baska ivir ziviri var ama onlari gerekirse daha detayli bir sekilde sonra anlatirim. bir de gecici özel saglik sigortasi istiyolar ama cok pahali bi sey degil o.

gelelim bilet konusuna. ben su an blackfish ve blindbard ile irtibattayim. biletler 99 euroya satiliyo bildiginiz üzere. bunun 79 eurosu konserler icin, 20 eurosu da hizmet icin (camp alani, tuvalet, yüzme havuzu vs.). biletler havale ile satin alinirsa 6 euro gönderme ücreti aliyolar, kredi kartiyla alinirsa gönderme 9 euroya cikiyo türkiyeye. ben almanyada hesabi olan birini bulup ona havale yaptirmayi düsünüyom. türk bankasindan havale yapilinca 20 ytl mi, 20 euro mu ne havale parasi ödeniyor. kredi kartiyla da alinabilir. eger toplu alinirsa,mesela su an biz en az 4 kisiyiz 2,25 euro düser kargo parasi. 5 kisi olursak 1,80 euro filan diye gider bu :) ayrica biletlerde 3,30 euroluk sigorta parasi var. bunu secersek olasi bir vize alamama, hastalik, ölüm, sel, zelzele, volkan patlamasi,meteor düsmesi gibi durumlarda parani iadesi mümkün. ben bunu isaretleme taraftariyim.

konaklama cadirlarda olacak. almanyanin baya bi kuzeyinde oldugu icin agustosta bile saglam yagmur yagabiliyo. "uyku tulumumu alir gelirim ben" diyemiyosunuz o yüzden. carsamba sabahtan itibaren festival alanina giris yapilabiliyo.

daha önce sözümü dinlemis olanlar wacken'in forumuna üye olmustur. simdi size bahsettigim güzelligin de linkini vereyim: http://woa.vibu-webtec.de/ forumda olanlar buraya kaydini yaptirsinlar. alman arkadaslarin organizasyonu bu. festival alaninin hemen dibinde konaklicaz bi aksilik olmazsa. ben coktan rezervasyon yaptirdim. gecen sene carsamba ögeleden sonra kamp alanina gelen bi arkadas festival alanina 2 km uzaklikta konaklamak zorunda kalmis. eger burda kalabilirsek cadirdan dimmu borgir veya destruction dinleyebiliriz :)

gelelim ulasima. herkese germanwings'ten newsletter abonesi olmasini öneriyorum. en uygun fiyati onlar sunuyor. dönem dönem 1 euro'dan baslayan ucuslar sunuyolar. en son mayis-haziran dönemi icin mail geldi bana. wacken'a da en yakin havaalani hamburg. hamburg'dan wacken'a, festival alanina 20 euroya gidis gelis bileti alabiliyoz. ama biz sali sabahi orada olacagimizdan muhtemelen otostop veya trenle gideriz wackena.

bi de ne kadar masrafi olur onu sunayim size.

pasaport (en az bir yillik gerekiyo): 136 ytl
    pasaportu yeni cikaracaklar icin defter: 75 ytl
    almanya konsoloslugundan randavu talebi icin: 9 euro
    vize icin: 60 euro
    saglik sigortasi: 6,50 - 9 euro
    yurtdisi cikis harci: 15 ytl
    ucak bileti (tahmini): 110 (sansli olanlar icin)- 300 euro
    konser bileti: 99 euro + 9/x Euro + 3,30 euro (sigorta)

bunlar daha oraya ayak basmadan cebimizden cikacaklar. aklima su asamada baska bi sey gelmiyor. bi ara foruma sordum sorularin cevaplarini da yazarim buraya. bu arada 3 gün icin 100-300 euro harcanir deniyo. tabi bunun siniri yok ama disardan istedigimiz kadar yiyecek ve icecek getirme özgürlügüne sahip olmamiz ton balikli sandviclere abanabilecegimizi gösteriyor. belki de mangal yapariz organize olabilirsek.

buraya bu kadar yazi yaziyoz, insallah okuyan vardir. tekrar yaziyorum, akliniza taklilan herhangi bir sey olursa buraya yazin, utananlar shoutbox'ima yazar, daha da utananlar özel mesaj atar :p gerektiginde direk wacken'i arayabiliyorum ve aklima takilan seyleri sorabiliyorum. mns'de de daha önceden haci olmus arkadaslar var, her türlü yardimci oluyolar sagolsunlar.

benden simdilik bu kadar.

sakis de ne azdirdi arkadas ya pazar günü. hasta hasta tepindik o kadar

• Batlorn schrieb...
    • Benutzer
    • 24. Apr. 2007, 20:36
    çok sağol hocam baya baya aydınlatmışsın ortamı , ona göre hazırlanalım o zaman .. iyi bi bütçe gerekecek demekki

Ayrıca haklısın Sakis fena azdırdı İstanbul konseri mükemmeldi gelmeyenler çok şey kaçırdı :D

• blastrula schrieb...
    • Benutzer
    • 25. Apr. 2007, 8:01
    biz almanyada 9 gün kalmayi düsünüyoz. toplam 1500-1600 ytl gibi bir para harcayacagimizi düsünüyorum. konaklama icin hic para harcamayacaz ama

• ya benim almanya vizem var zaten
    akrabam da var hamburgda kamp dısındaki konaklamayı hallettim
    fakat henüz biletimi almadım vs. onları halletmem gerek
    ulaşım bide sorun olucak napıcaz bilmiorum..

you talk.
    • blastrula schrieb...
    • Benutzer
    • 26. Apr. 2007, 7:18
    bilet isini halletmeye calisacam ben. istanbulda oturanlara yardimci olabilirim. aBlackCherry, sen BlindBardla gidiyosun zaten. Onunla irtibat halindeyim ben. baska istanbuldan olan varsa ve bilet almada sorun yasiyosa yazsin buraya da ona göre bilet getirteyim -parasini almak sartiyla tabii, hehe-

ulasim icin simdilik beklemedeyiz. en son mazis-haziran dönemi icin newsletter geldi Germanwings'ten. en uygun sekilde halletmek istiyorum onu. olmadi bizim odanin beraber calistigi ajentayla görüsecem, toplu halde gidilirse -en azindan toplu halde bilet alimi olursa- belki indirim filan yapabilir diye tahmin ediyorum.

ha söyle ya, sorunlari yazin ki halletmeye calisalim, hem benim aklima gelmeyip de sizin akliniza gelen seyler de olabilir. niye actik bu grubu

• blastrula schrieb...
    • Benutzer
    • 26. Apr. 2007, 21:11
    gelelim forumda sorduklarima ve aldigim cevaplara (almanca bilmeyenler icin). link su: http://forum.wacken.com/showthread.php?t=131682&page=2

1- Cadirda kalacagiz. Digital kamera getirebiliyoz ama festival alanina sokamiyoz. Yani makinayi kamp alaninda birakmak zorunda kalacaz. Bu tehlikeli degil mi? Sonucta calinabilir. Kasa kiralama sansimiz var mi orda? Gerci bu da zahmetli olur. Bir de uyku tulumu ve diger esyalar var.

Cevaplar
    - Normal bi dijital kamerayi festival alanina alabilirsin. Kiralik kasa olup olmadigini bilmiyorum ama. Ben degerli esyalari araya koyuyom-

- Nasil bi dijital kameran olduguna bagli. Profesyonel kameralar sokulamiyo, normal bi seyi sokabilirsin. Sende ne var ki? Ayrica festival alaninda kasa kiralayabilirsin ve hemen yolun üstünde, yani o kadar zahmetli de degil. Ama uyku tulumlari icin böyle bi sey düsünülmemis. headquarter@ics-woa.de adresinden kasa kiralayabilirsiniz.

- Sana diyebilirim ki Wacken'a gelenlere güveniyorum. Degerli esyalari yanima aliyom ya da bi yere kilitliyom ama geri kalanlari cadirda birakiyom. Metalcilerin hirsizlik yapabilecegine inanmiyorum. Tamam, her insanin farkli oldugunu biliyom ama sundan oldukca eminim ki bu tarz ceza gerektiren seyler metalciler arasinda cok nadir oluyodur.

- Bu kadar katilmciya ragmen Wacken'da her sey dostane bi sekilde isler. Ve esya calincak diye hic dertlenmezdim. Sen de cok degerli esyalarla dolasip onlari teshir etme canim. Simdiye kadar ne cadirda biraktigim esyalarim calindi, ne de calinan birini duydum. Kasalar var ama sinirli sayida oldugundan bir an önce rezervasyon yapmalisin. Profesyonel olmadigi sürece dijital kamera getirebilirsin.

2- Tuvaletlerin durumu nedir? Temizler mi, kokuyolar mi? Beraber gelecegim arkadas kötü kokuya karsi biraz hassas da. Ve uzun kuyruklar oluyo mu önünde? (evet, sevgili blackfish bu soruyu sordurttu bana :))

Cevaplar:

- Dixi WC'ler var. Bunlar beles ve kokuyolar. Bi de sifonlu WC'ler var, onlar temiz ve girisi 0,50 €.

- Sifonlu WC'lerde gecen sene kuyrukta beklemistim ama Dixi WC'lerde kuyruk olmuyo.

- Dixiler günde iki kere temizleniyor. Zaten temizlendigi belli oluyor ve kullanilmayacak gibi degiller. Bi de insanlar hep ilk tuvalette siraya giriyo, digerleri bos oluyo genelde;)

- Kokuya insan zamanla alisiyo. Ilerde kötü koku duydugunuzda akliniza Wacken gelecek, iyi yanlari da var yani

- Dixiler ilk gün idare ediyo da, sonra baya igrenc oluyo. koku gökyüzüne dogru yükseliyor (göreceli bi kavram tabi).

- Evet kokuyolar. Ama o kadar da kötü degil. Acil durumlar icin odaspreyi veya kokulu tuvalet kagidi kullanabilirsin. Yoksa sana 50 cent verip daha iyi tuvaletlere girmeni tavsiye ederim.

2 soru daha sordum ama o ikisini de sonra yazarim. yeter bu aksamlik bu kadar.

• blastrula schrieb...
    • Benutzer
    • 7. Mai. 2007, 8:43
    arkadaslar germanwings'te acayip uygun biletler var, gelmeyi düsünen simdiden alirsa iyi olur onun adina. biz bilet siparislerini verdik

• blastrula schrieb...
    • Benutzer
    • 15. Mai. 2007, 10:51
    • blastrula schrieb...
    • Benutzer
    • 30. Mai. 2007, 19:59
    havale yoluyla online bilet siparisi verildigi zaman, siparisten iki gün sonra bileti yolluyolar, türkiyeye gelmesi 20 gün sürüyor. benim bilet bugün geldi. gerci aramizda bilet siparisi vermeyen kalmamistir

• blastrula schrieb...
    • Benutzer
    • 11. Jul. 2007, 12:59

Biletler tükenmis

Anonyme Benutzer dürfen keine Beiträge schreiben. Bitte log dich ein oder registriere dich, um Beiträge in den Foren schreiben zu können.