Türkçe Last.fm » Diskussionen

Last.Fm Türklere Ücretli Oldu

• okckilinc schrieb...
    • Benutzer
    • 25. Mär. 2009, 10:38

Last.Fm Türklere Ücretli Oldu

Last.Fm'in Türkiye'deki telif hakları problemleri nedeniyle tüm Türkçe şarkıları sitesinden kaldırma duyumlarının dolaştığı bir ortamda,

Last.Fm Resmi Blogu'nda yapılan açıklama ile;

Amerika, İngiltere ve Almanya dışındaki ülkelerden aylık 3 ücret alınacağı bildirildi. Bu para şimdilik radyolar için geçerli. Radyolarda 30 şarkıdan fazlasını dinlemek isterseniz ücret ödemek zorundasınız.

Dünya çapındaki kullanıcıların iki tür tepkisi var:

1) Ücretli olması durumunda hesaplarını sileceklerini iddia edenler.

2) Belirtilen üç ülkenin yerine de para ödemiş hissi oluşturacağını düşünenler. Bu kesim diğer 3 ülkeyi de paralı hale getirebilir.

Bu konuda tepkiler "Free Is Free" adlı grupta toplanmaya başladı. Önceki "Bring Back The Old Last.FM" kadar yoğun katılımcıya ulaşacak mı bilinmez ama henüz dün bildirilen bu haberin şimdiden yoğun tepki ile karşılaşması Last.Fm için soru işaretlerini akla getiriyor.

Yoksa Last.Fm kendi ipini mi çekiyor? Ne dersiniz?

Oguz Kaan Cagatay Kilinc : http://okck.net
  • dalga mı geçiyorlar ya? abone olmayı düşnüyordum gelicek aylarda, sırf bu yenilik yüzünden inadına olmayacağım. HEM PARALI, HEM AYRIMCI last.fm'e KARŞIYIZ!

• bukadar ayrıntılı müzik bilgisi ve kültürünü barındırması güzel ancak para işin içine girdiğinde diğer sitelerden farkı kalmıcaktır.gönüllü olarak isteyen kafasına göre yatırıyo olsa(döner sermayeye katkı-bağış) hadi neyse ama paralı üyelik çok ters..

• feyyaz schrieb...
    • Benutzer
    • 27. Mär. 2009, 22:59
    • wildrosee schrieb...
    • Benutzer
    • 28. Mär. 2009, 21:32
    Bu site gerçekten çok tercih edilen ve çok fazla ülkeden çok fazla kullanıcısı olan bir site haline gelmiş ..bununla gurur duymaları gerekirken iyi aferin tercih ettiniz verin para mı demek istiyorlar ne demek bu yaww !!! Ben çok kızdım yaa !! Bu siteden çok memnunuz ve PARALI olmasını istemiyoruz LÜTFEN duysunlar bizi ...!!! Bu seferde herkes bakamayacak ve ayrımcılık olmuş olacak .. Öyle olursa hiç iyi olmaz ve çok fazla üyesini kaybedecek Last.fm

• yani iyi gittikleri anda işi ticarete dökmeleri çok yanlış olur. ayrıca kaybedecek olan kendileri hiç kusura bakmasınlar ama zaten müzik dinlemek için başka siteler de var. bu yüzden "Last .fm" bir kuruş bile vermem...
    diğer arkadaşlara da katılıyorum bu kesinlikle ayrımcılık!

• Bugrard schrieb...
    • Benutzer
    • 25. Apr. 2009, 9:35
    Last.fm yaptığı kesinlikle ayrımcılık niye türkiye ?

• anlamsız ....

• ilkrgz schrieb...
    • Benutzer
    • 4. Mai. 2009, 14:31

Last.FM yanlış yola girince!

Müzik için para ödenmez. Konser için para ödenir. Uzun zamandır müzik para için yapıldığı için ki; para yoksa müzik de yok konumuna düşen sektör, sosyal kitlesiyle palazlanmaya başlayan Last.Fm i de içine çekmiş. Ama özgür internet = karşılıksız paylaşım = özgürlük. Albüm satın alma devri çoktan bitti. Bu yüzden "ben müzik için yaşıyorum" diyen müzisyenler ve şarkıcılar nerede? . Şimdi hepsi harç bitti yapı paydos. Last.fm 'in gözü açılan yöneticileri, şimdi sıra sizde.

• aytacreis schrieb...
    • Benutzer
    • 14. Mai. 2009, 19:53

aytacreis der ki

arkadaslar 1 kurusta olsa vermeyin
    zaten kota sorunu olan arkadaslar internete para akıtıyor
    birde last fm e verilerse iyice zügürtleşecez:):)
    last fm uyanıkmısın sen gardaşşş

• [Gelöschter Benutzer] schrieb...
    • Benutzer
    • 20. Jun. 2009, 13:18

hi hi hi

himmm ben fransadan dinliyorum bizim icinde parali....sadece almanya amerika icin bedava ........hi hi hi sanirim iyi hatirliyorsam......

• ssaturday schrieb...
    • Benutzer
    • 2. Jul. 2009, 7:22

LAST FM BİZDEN ALDIĞINI, BİZE PARAYLA SATIYOR !

Severek dinlediğimiz ve paylaştığımız kişisel müzik arşivlerimizin sömürülmesi karşılığında aylık ücret talep edilmesi mantığıma ters düştü! Sponsor firmalardan karşılanması gereken masrafların, dinleyicilerden sağlanmaya çalışılması ticari bi hatadan başka birşey değildir. Bugüne kadar ücretsiz olan bir radyo kanalının,ülkelere göre değişen kurallarla cüzi bi miktarda da olsa para karşılığı hizmet vermesi dinleyicileri de rahatsız etmiştir. Bize yapılan bu haksızlığa karşı tepki vermek de en doğal hakkımızdır.Lütfen 'ufak bi para' diye düşünmeyin.Bize yapılan bu haksızlığa kayıtsız kalmamalıyız. Lstfm dinleyicileri sayesinde var olan bir siteyse bu olaydaki yerimizi görerek gücün elimizde olduğunu gösterelim.Geçmişte de bu tür olaylar yaşanmıştır.Her zaman zararlı çıkan bu tür siteler olmuştur.Her birimiz tek bir dinleyici olsak da sonuçta dinleyici topluluğunu oluşturuyoruz.. YUKARI ÇIKARDIĞIMIZ GİBİ AŞAĞI İNDİRMESİNİ DE BİLİRİZ !

• krallear schrieb...
    • Benutzer
    • 2. Jul. 2009, 8:42
    1 kurşu dahi olsa vermeyelim!!!

what am i trying to do, what am i trying to say
    i'm not trying to tell you anything
    you didn't know when you woke up today
    • Benutzer
    • 7. Jul. 2009, 23:28
    bir yöntem bulup hep birlikte o doğrultuda hareket edip kisa bir süreligine de olsa last. fm i sekteye ugratmayi deneyelim. belki 1 günlügüne skroplamayi devre disi birakmak ve ssaturday in yazdiklarini last fm in türkiye temsilcilerine göndermek ...

• pHeR-d schrieb...
    • Benutzer
    • 18. Jul. 2009, 21:28
    aslında bir yolu var ama çok iyi sayılmaz.. proxy ile ip'nizi amerika üzerinden falan gösterip dinleyebiliyorsunuz ama skropların gönderilmesi ve yeni şarkının download edilmesi çok uzuyor.

It's the season the trees die, the birds don't sing no more, the rivers never come back, nature dies out...
  • Kimse kimsenin müzik arşivini sömürmüyor. Sadece radyo kısmı paralı. O da zaten kullanıcıların oluşturduğu bir içerik değil, telif haklarıyla ilgili. Bilmeden atıp tutmayın.

Last.fm, sadece radyo servisinde değişiklik yapıyor. Oluşturulan listeler yerinde kalacak. Beğenmeyen varsa Libre.FM'e bakabilir.

• Benutzer
    • 24. Jul. 2009, 10:05
    bu siteden nasıl çıkabilirim !

• Benutzer
    • 26. Jul. 2009, 19:29
    5 kuruş vermem çıkacam bu siteden...

• Benutzer
    • 30. Jul. 2009, 22:25
    paradoxutku said:
    dalga mı geçiyorlar ya? abone olmayı düşnüyordum gelicek aylarda, sırf bu yenilik yüzünden inadına olmayacağım. HEM PARALI, HEM AYRIMCI last.fm'e KARŞIYIZ!

demiş abone...

• serkanvai schrieb...
    • Benutzer
    • 16. Jan. 2010, 21:57
    10 dakkadir elemanin biriyle tartisiyom lastfm parali yok beles diye megersem ikimiz de hakliymisiz ona paraliymis bana bedava :) ben almanyadan dinliyom

• ne kdr sacma bisi bu boyle

• fazilemre schrieb...
    • Benutzer
    • 24. Nov. 2010, 1:37
    neden parayla olur ki :S çok saçma

Fazılemre.Com | Alışverişin Yeni Yolu
    www.fazilemre.com
    • darkhugs schrieb...
    • Benutzer
    • 18. Mai. 2011, 18:48
    hehe parayla oldu bile 1 yıl olmuş ama paralı olması sanırsam sanatçıların telif haklarından kaynaklanıyor. çok saçma bunu engellemek için piyasadan cd yazıcıları kaldırsanlar yeter. zaten download yasaklanmaya başlandı. bakalım sonumuz hayrola.

• aspire12 schrieb...
    • Benutzer
    • 25. Aug. 2011, 6:02
    Bu siteden çok faydalanıyorduk , ücretli olması kötü olmuş

• Kötü Olmuş

Gerçekten Çok Kötü Olmuş

Anonyme Benutzer dürfen keine Beiträge schreiben. Bitte log dich ein oder registriere dich, um Beiträge in den Foren schreiben zu können.