Sathra » Diskussionen

Sathra Anthem

• Sathra Anthem

Okej, ogłaszam sondę: jaka piosenka ma być hymnen Sathry?

Jak znam życie wszyscy będą za Bard Songiem, ale ja twardo stanę za Keeper'em albo Blood of the Kings.

• -Misza schrieb...
    • Benutzer
    • 11. Apr. 2006, 9:33

Re: Sathra Anthem

Hunter - Fantasmagoria

• Czasy Bard's Song'a już minęły ;-). Przyglądając się temu co ostatnimi czasy leci na imprezach klubowych takie piosenki bym widział:

Try czarapahi
    Moherowe Berety
    Warriors of the World United
    Moskau
    Devil Is A Loser
    Voodoo People
    Lords Of The Boards

Ofc nie wszystkie się nadają ;-). Prawdę mówiąc to jakbyśmy mieli w grupie przynajmniej 15 osób to możnaby wybrać piosenkę na podstawie charts'ów z Last.fm.

BTW: wyedytujcie swoje posty wstawiając tytuły piosenek jako tagi last.fm (ikonka z nutką) to może będzie można posłuchać fragmentów :-)

• [Gelöschter Benutzer] schrieb...
    • Benutzer
    • 30. Apr. 2006, 11:41

meine propositionen

Podam kilka utworów jakie mogą pasować :

Manowar - The Fight for Freedom
    Black Sabbath - Sabbath Bloody Sabbath
    Blind Guardian - Valhalla
    Lordi - Devil is a Loser

Czy wybieramy klimatyczną muzykę czy coś do śpiewania ?
    Czy skupiamy się na fantasy czy na s-f ?

czy sądzicie że cos polskiego też brać pod uwagę?(proszę bez wypowiedzi typu "polskie jest ZŁEEE!!")

• Polskie nie jest złe, polskie w większości wypadków po prostu mi się nie podoba, jeśli już miałoby coś być Rockin' In The Free World bo jest po angielsku :-].

Chociaż w sumie po wyjeździe do Sierakowa pojawiło się coś nowego i fajnego na horyzoncie - Czarny chleb i czarna kiełbasa! ;-D

PS. wstawiajcie do postów linki do muzy na last.fm, to będzie łątwiej odsłuchać. klika się ikonkę z nutką w przyciskach jak się pisze post'a i pojawia się pole do wpisania tytułu i wykonawcy

• Miuuun schrieb...
    • Benutzer
    • 5. Mai. 2006, 9:56
    A może sami napiszecie jakąś piosenkę?

• A po co? :-)

A ostatnio doszły propozycje od Anioła:
    The Final Countdown
    Wind Of Change
    Forever Young

• [Gelöschter Benutzer] schrieb...
    • Benutzer
    • 6. Mai. 2006, 16:15
    Samemu raczej nie napiszemy, trudno dogodzić każdemu.Co do propozycji Anioła nie mam nic bo są dobre.Widać już że hymn powinien być znany lubiany łatwy do śpiewania i klimatyczny. :) Teraz szukamy dalej :)

Deep Purple - Smoke On The Water ?

• A ja dorzucę coś totalnie od siebie... Propaganda (Ingarden remix) - ten kawałek wymiata! :-)

BTW: linkować piosenki z serwisu!

• And the winner is

Podczas jednego z ostatnich posiedzeń zarządu klubu został między innymi wybrany utwór na nasz hymn. Wzięte pod uwagę były wszystkie tu zgłoszone propozycje, jak również kilka innych. Piosenka była rozpatrywana pod kątem treści - powinna nas łączyć jako grupę, powinna oddawać chociaż częściowo ideologię, jaką się wszyscy kierujemy. Dodatkowo piosenka powinna "wpadać w ucho", być łatwa do zaśpiewania i zagrania na sprzęcie, który posiadamy i potrafimy obsługiwać (np gitara). Dodatkowo poprzez głosowanie zostało ustalone, że powinna być po polsku (ja byłem przeciwko :-P ).

Ostatecznie zwyciężyła propozycja podana przezemnie...
    Dzieci

Polecam już uczyć się tekstu :-).

Anonyme Benutzer dürfen keine Beiträge schreiben. Bitte log dich ein oder registriere dich, um Beiträge in den Foren schreiben zu können.