1972'de İtalya'nın antik kenti pompeii'de yapılmış seyircisiz devasa bir konser projesidir. belgesel ve müzikal film havasındadır. Pink Floyd'la sohbet edersiniz, fikir alışverişinde bulunursunuz. Gilmour'un: " geçmişin bir kalıntısı olma tehlikesiyle karşı karşıyayız" ve "bu yaptıklarımız bizim beynimizin uzantıları" dediğini duyarsınız. Konser, Echoes Part One'la başlar part two'yla biter. Arada ise dünyada yapılmış ve yapılabiilecek en güzel müzik ziyafetini seyreder, dinlersiniz. Mason ne diyordu: " Sahneyi birazda çılgın mucidin labaratuvarı yapıyoruz" evet her bir parça kendi içinde bir olağanüstülük taşıyor. Bu arada, Pompeii; Dionysos kültüne tapmış bir halktan oluşuyor.konser esnasında, türkiye arkeologlarının bile göremeyeceği duvar resimleri gösteriliyor. cinsel tabuların aşırısıyla yıkıldığı bir mekandır. ayrıntıları yazmak istemiyorum izlemeniz lazım. Waters'ın " biz yükselişe karşıyız" tanımlaması onun o zamanki dünya görüşünü yansıtıyor ve The Wall'daki cinsel görüşleri de malum. özellikle bir kadının, bir atla cinsel ilişkiye girmek üzere olduğu kabartmayı görmelisiniz. Gerek, Careful With That Axe, Eugene, gerek diğer parçalarda bu halkın Vezüv, yanardağının patlaması sonucu yok olmalarını işler ve görüntülerle destekler. Birçok parçada uyuşturucu almış olabilecekleri akla yatkın geliyor; fakat bunu Gilmour reddeder. "Bizi halen uyuşturucu bağımlısı bir gurup olarak görüyorlar, sizi temin ederim böyle bir şey yok, bize güvenebilirsiniz." zamanında Lsd aldıklarını düşünüyorum hatta konser esnasında da ve zaten konuşma sahnelerinde bol bol esrar içiliyor. bu yüzden habire bir şeyler yiyorlar. bilindiği gibi esrar acıktırıyor. helal-i hoş olsun onlara.:))) Böyle bir konserin yapılması bence dünyada ve müzik dünyasında bir pinkfloyd çağı başlatmıştır. benim için bu noktada müzik: PİNKFLOYD ve diğerleri şeklinde ayrıldı. Ahlaksal tabuların yıkılması anarşist ve komün anlayışıyla ve ideolojileri aşan bir bakış açısıyla yaratılmıştır bu müzik. Pink Floyd dinleyicilerinin, dar dünyasal ideolojilerden dünyaya bakmasını anlayamam. çünkü bu müzik insanüstü, evrensel ve dünya dışı bir bakış kazandırdı bana. bu sistemin hali nedir sorusundan çok, insan nedir ve niçin vardır düşüncesini akla getiriyor. her neyse, sözü uzatmayalım. konseri izlemeyenlere şiddetle tavsiye ediyor ve kendilerini cennette hissedeceklerine garanti veriyorum.. önder kılıç
LİVE AT THE POMPEİİ