Pink Floyd TR » Diskussionen

Pink Floyd Coverları

• [Gelöschter Benutzer] schrieb...
    • Benutzer
    • 12. Okt. 2006, 21:10

Pink Floyd Coverları

Bilindiği gibi Another Brick in the Wall'u coverlamayan kalmadı, bunu yapanlarda sıçtı batırdı şarkının içine; ben Pink Floyd'un diğer şarkılarını coverlayıp albümlerine koyan gruplar arıyorum, kesinlikle orijinalinden kötü olacağından eminim ama farklı bir tat almak istedim bu konuda. Ben bir tek Dream Theater'ı duydum, Anathema'da Goodbye Cruel World'ü coverlamıştı.

Sizin daha bildiğiniz varsa yazın, bir de küçük bir yorum eklerseniz bir önbilgi oluşur kafamda.

• Benutzer
    • 14. Okt. 2006, 18:00
    herkes another brick in the wall'un yanında comfortably numb'ı da coverlamıştır. anathema da yapmıştır böyle bir şeyi, sahşen hiç beğenemdim :D. fakat Dream Theater'ın Pink Floyd Bootleg'i kanımca kesiblikle edinilmesi gereken bir albümdür; darside albümünün tümü ve 2.cd'de sheep'ten echoes'a bir çok parçanın coverı vardır.

fakat şuana kadar dinlediğim en iyi floyd cover'ı Primus'un Have A Cigar coverıdır. her zaman orjinalini beğensem de dinlediğim coverlar içerisinde en iyisi bence.

ayrıca Velvet Rovelver'ın Money coverı da es geçilmemeli zira Slash'in Gilmour'u nasıl yorumladığı kesinlikle dinlenmeli bence.

• Valla bi cok cover var.. Ama acikcasi bugune kadar begendigim bir Pink Floyd coverina hic rastlamadim..

Adamlar sanki bu sarkilari kimse soylemesin diye yapmis.. Yani onlarla o kadar ozdeslesmiski benim icin, yapilan coverlara o yuzden belki onyargi ile bakiyor olabilirim..

follow your dreams, cause we all die young...
  • evet, bazı gruplar var, "cover"lamak zor gerçekten. metallica da bunlardan biri bence. yine de ilginç yaklaşımlarla gelenler, türleri de altüst edip, iyi yorumlar çıkarabilirler. kısıtlamalardan arınmış şarkı yorumlamak da apayrı bir sanat. ben örneğin bunu başaranlardan "Sylvain Chauveau & Ensemble Nocturne"ü şu aralar depeche mode'dan daha sık dinliyorum.

pink floyd'u başka temalarda yorumlayan ilginç denemeler var. beğendiğim için değil, ilginç olduğu için buraya 3 tanesini yazıyorum:
    - David Ari Leon 2005 Piano Tribute to Pink Floyd: piyanoda enstrümantal, "hey you" ve "wish you were here"i nedense arşivimde tutmuşum.
    - Dream Theater sahnede canlı olarak tüm "dark side" albümünü çalmış, o konserlerin bootleg'leri var
    - Easy Star All-Stars 2002 Dub Side of the Moon: "dark side" albümü reggae olmuş. ben bir tek "money"i ilginç bulmuşum, onun da ritmi zaten raggae'ye yatkın.

ben de aslında daha temiz akustik gitarlarla kaydedilmiş ve önünde o gereksiz konuşma olmayan güzel bir "wish you" yorumu arıyorum.

We have a OneWorldDestiny: Either we're ONE or we're NONE.
  • OneWorldDestiny said:
    - Dream Theater sahnede canlı olarak tüm "dark side" albümünü çalmış, o konserlerin bootleg'leri var

bak aslinda bu tarz sahne denemeleri hosuma gidebiliyor zaman zaman.. ama tabi albume koyduklarinda cildiriyorum..

follow your dreams, cause we all die young...
    • Benutzer
    • 22. Nov. 2006, 20:09
    misalen brain molko'nun dark globe yorumu var. ama syd cover'ı oluyor o :P

• Vidar_ schrieb...
    • Benutzer
    • 25. Nov. 2006, 19:00
    En beğendiğim yada ısındığım cover çalışması dersen -Pink Floyd şarkıları arasından- Osi - Set The Controls For The Heart of The Sun diyebilirim. Bunun dışında Another Brick on The Wall'u Duman bile coverlamıştır. Pink Floyd Pink Floyd olalı böyle acı çekmemiştir.

A Fair Forgery of Pink Floyd albümü ise baştan sona Pink Floyd cover şarkılarını içermektedir. Şarkıların kısa bölümlerine ve albümü satın almak için
    burayagiriniz. Ben şarkıların yeni yorumlarına çok kötü diyemeyeceğim hatta beğendim bile diyebilirim bir çoğunu.

Bunun dışında beğeneceğinizi düşünmediğim bir cover albümü daha var. Daha çok eski parçalardan oluşan ve elektronik tarzda diyebileceğimiz. O albümün ismini ise bir türlü hatırlaayamadım bir ara yazarım.

Bunun dışında Anathema'da konserlerde bir çok Pink Floyd şarkısı çalmıştır. Pearl Jam ve Radiohead'inde bir iki Pink Floyd cover parçası olduğunu hatırlıyorum.

Birde Australian Pink Floyd Show vardır mutlaka izlenmesi gereken bir dvd'ye sahip olan grup kendisi. Cover diyemesekde -birebir çalıyorlar- şarkıları mükemmel çalmışlar. 1-2 aylık bir Pink Floyd dinleyicisine ve Pink Floyd üyelerini göremeyen birine Pink Floyd konseri diye yutturabilir hatta. Pink Floyd'un en popüler şarkılarını yorumlamışlardır. Yanlış hatırlamıyorsam konser 2 saat 4 dakika falan sürüyordu. Konserde Hey You şarkısının olmadığını da üzülerek belirteyim.

Progressive Rock Toplumu
    www.progturk.com
    • akinap schrieb...
    • Benutzer
    • 4. Dez. 2006, 6:13
    Vidar_ said:
    En beğendiğim yada ısındığım cover çalışması dersen -Pink Floyd şarkıları arasından- Osi - Set The Controls For The Heart of The Sun diyebilirim. Bunun dışında Another Brick on The Wall'u Duman bile coverlamıştır. Pink Floyd Pink Floyd olalı böyle acı çekmemiştir.

A Fair Forgery of Pink Floyd albümü ise baştan sona Pink Floyd cover şarkılarını içermektedir. Şarkıların kısa bölümlerine ve albümü satın almak için
    burayagiriniz. Ben şarkıların yeni yorumlarına çok kötü diyemeyeceğim hatta beğendim bile diyebilirim bir çoğunu.

Bunun dışında beğeneceğinizi düşünmediğim bir cover albümü daha var. Daha çok eski parçalardan oluşan ve elektronik tarzda diyebileceğimiz. O albümün ismini ise bir türlü hatırlaayamadım bir ara yazarım.

Bunun dışında Anathema'da konserlerde bir çok Pink Floyd şarkısı çalmıştır. Pearl Jam ve Radiohead'inde bir iki Pink Floyd cover parçası olduğunu hatırlıyorum.

Birde Australian Pink Floyd Show vardır mutlaka izlenmesi gereken bir dvd'ye sahip olan grup kendisi. Cover diyemesekde -birebir çalıyorlar- şarkıları mükemmel çalmışlar. 1-2 aylık bir Pink Floyd dinleyicisine ve Pink Floyd üyelerini göremeyen birine Pink Floyd konseri diye yutturabilir hatta. Pink Floyd'un en popüler şarkılarını yorumlamışlardır. Yanlış hatırlamıyorsam konser 2 saat 4 dakika falan sürüyordu. Konserde Hey You şarkısının olmadığını da üzülerek belirteyim.

linktekileri dinledim de yok arkadaş pink floydun dışında dinlemek zor sonuçta ruh olayı yok. bi see emily parçasını belki syd barrett iki tane telle çalıyordu ama verdiği zevk ölçülemez.

*Roll Eyes*
  • Vidar_ said:

şu "hey you" ile ne alıp vermedikleri var bilmiyorum, en iyi PF parçalarından (bence) ve roger waters da çalmadı. neyse, gitarı alıp ben çalayım bari :)

• W1P schrieb...
    • Benutzer
    • 5. Dez. 2006, 6:26
    Vidar_ said:

Hello. I am the executive producer of A Fair Forgery of Pink Floyd. I also moderate a forum devoted to Pink Floyd tribute bands and Pink Floyd covers. I don't understand what is being said about my CD but it looks positive! Can anyone translate to English?

• "for the new interpretations of the songs i can't say too bad, indeed i can even say i liked some."

ok that's the translation. now my question:
    do you know a "wish you..." cover with 2 clean acoustic guitars and no talking in the beginning? (haven't listened to "a fair forgery" but i'm searching for download, illegally of course. what do you think about it) :)

• W1P schrieb...
    • Benutzer
    • 6. Dez. 2006, 1:09
    OneWorldDestiny said:
    "for the new interpretations of the songs i can't say too bad, indeed i can even say i liked some."

ok that's the translation. now my question:
    do you know a "wish you..." cover with 2 clean acoustic guitars and no talking in the beginning? (haven't listened to "a fair forgery" but i'm searching for download, illegally of course. what do you think about it) :)

The only thing I can think of would be the Fred Durst/Johnny Rzeznik cover (with altered lyrics) of Wish You Were Here that appeared on the "America" Tribute To Heroes" CD that came out after September 11, 2001.

Enjoy this video

• thanx for the info. :)

• 2 album daha:
    - the symphonic music of pink floyd - london philarmonic (kardeşim almış zamanında, ben bir şeye benzetemedim; bir de kapağında tolkiensi ejderhalı bir resim var, sanırsınız metal albümü)

- chill out tribute to pink floyd - yeni indirdim, ilk fırsatta yorum yazarım

• Voivod Astronomy Domine'i coverlamıştı
    Nightwish de High Hopes'u coverladı yalnız duyup duyabileceğiniz en iğrenç coverlar listesinde ilk 5'e rahatlıkla girer. Böyle mükemmel bir şarkıyı coverlamak zaten hata, bunu Nightwish gibi bir grubun yapması ayrı bir saçmalık neyse.. Albümlerine koymuşlar üstelik :S
    Anathemanın da Wish You Were Here, Comfortably Numb ve Empty Spaces coverları mevcut
    Pearl Jam'in Breathe coverı var
    Dream Theater'ın Dark Side of the Moon coverı fena değil; Hey You coverladılar bir de ama şahsen vokalin Pink Floyd coverlarına hiç yakışmadığını düşünmekteyim.
    Bana göre Velvet Revolver'dan Money ve Wish You Were Here ile Voivod'dan Astronomy Domine en başarılı olanlar diyebilirim.

• Benutzer
    • 31. Dez. 2006, 19:13
    Shadow Gallery - Floydian Memories

Coverler bütünü demek daha doğru olur, hatta kısa bir Pink Floyd önizlemesi...

Şarkıları bazen kendi tarzlarına sokuyorlar, bazen tıpatıp Pink Floyd yapıyorlar, sözleri yerlerini değiştiriyorlar, Pink Floyd'un şarkılarını yeniden düzenleyip 24:34 dakikaya koyuyolar. Bence muhteşem bir çalışma olmuş, kesinlikle denenmeli.

Grubun diğer şarkıları hakkında bir bilgim yok, bu şarkıyıda bana Anıl önermişti, buradan ona teşekkür ediyorum.

• velvet revolver'in wish you "cover"ında baştaki çift gitar yok, ki o en güzel yeri...

• Tek tek vermektense, size bunun listesini vereyim. Liste kabarık sayılır;an itibarıyla 63 şarkı (ve dahası, Tribute albümler vs. de) var. Buyrun bakın, kimler neleri "cover"lamış - ya da batırmış:
    Yapılmış Pink Floyd "Cover"ları

"Vous, qui me regardez, éloignez-vous de moi, car mon haleine exhale un souffle empoisonné." -- Les Chants de Maldoror
  • maldoror: çok sağ ol, o site hayatımın bir parçası oldu bile...

zenphex: sen de sağ ol, "floydian memories" hoşuma gitti, yer yer tempo düşüyor, ama genel olarak dahihane

• biraz önce "A Bluegrass Tribute" albümünü dinledim, genelde çok beğenmedim, ama 2 şarkıda ciddi haz aldım:
    - Money (ilk 10 PF şarkım arasına girmez, ama melodisi bu kada rmı uygun olur "cover"lanmaya! reggae tarzındakini de benimsemiştim)
    - Another Brick In The Wall

bu iksini dinlerkenki ruh hali: bir western filme girdiniz, arkada bunlar çalmaya başladı. bardasınız. elinizdeki poker kartlarını fırlatıyorsunuz, bardan bir fahişeyi kendinize çekip, bar ortasında dansetmeye başlıyorsunuz...

kabul: dinlemeden anlamak zor. :)

• Vidar_ schrieb...
    • Benutzer
    • 1. Feb. 2007, 11:30
    Floydian Memories gerçekten kalitelidir. :)

Progressive Rock Toplumu
    www.progturk.com
  • dream theater'in dark side of the moon'u çaldığı konser benim dinlediklerim arasından en iyisi. albümün soundunu neredeyse birebir tutturmuşlar. imkanınız varsa izlemenizi tavsiye ederim.

• W1P schrieb...
    • Benutzer
    • 17. Mär. 2007, 0:18

More Which One's Pink?

Comfortably Numb

The Great Gig in the Sky

• şimdilerde bir seri dolaşıyor:
    Rockabye Baby! 2006 Lullaby Renditions of xxx

aşağıdaki gruplar için "tribute" albümleri:
    Björk, Coldplay, Metallica, Radiohead, The Cure, Tool, U2

galiba daha çoktu da bunlar benim ilgilendiklerimdi, hatırlaymadım.

neyse, diyeceğim sakın niyetlenmeyin. format, ninni, ama yani hani yeni doğmuş bebelerin yatakları başlarında çekerek kurulan ve tek melodi çalan aletler vardı ya, onlar gibi yapılmış şarkılar. yani bir yetişkinin oturup dinlemesi olanaksız.

amma: yeni doğmuş çocuğu olanlar için ilginç olabilir tabii. ileride akranları ile sohbet ettiklerinde "ya, ben doğduğumdan beri pink floyd, tool falan dinliyorum" diye bir havaları olur ki, sormayın... :)))

• EKENBABA schrieb...
    • Benutzer
    • 7. Jun. 2007, 17:00
    Dream Theater'ın Dark Side of The Moon albümünü çaldığı konser gayet başarılı. İzlemesi keyifli. Ancak gene Dream Theater'ın Queensryche ile Comfortably Numb coverı var, o çok güzel bir çalışma. En başta sahnedeki kadro nefis. Çok da güzel çalmışlar.

Anonyme Benutzer dürfen keine Beiträge schreiben. Bitte log dich ein oder registriere dich, um Beiträge in den Foren schreiben zu können.