Green_Day » Diskussionen

Nowa płyta...

• [Gelöschter Benutzer] schrieb...
    • Benutzer
    • 9. Okt. 2007, 19:50

Nowa płyta...

Billie Joe o montowaniu ‘następcy’ ‘American Idiot’ na fortepianie.

„Napisaliśmy mnóstwo muzyki, mamy ze czterdzieści pięć kawałków” - mówi Billie Joe Armstrong, wokalista i gitarzysta zespołu ‘Green Day’, odpowiadając na pytania dziennikarzy w hallu studio prób w kalifornijskim Oakland. Skromna konferencja poświęcona jest nagraniom do kolejnego albumu trio, który po sukcesie politycznej bomby, jaką okazał się wydany w 2004 roku ‘American Idiot’ jest jedną z najbardziej oczekiwanych pozycji na rynku.

Ale chociaż z każdym dniem napięcie rośnie, sam BJ ma dużo pracy, a atmosfera w studio zdradza objawy nerwowości, to nikt nie jest w stanie podać żadnego konkretnego terminu. Pan Armstrong opowiada: „Wczoraj miałem tu taką akcję. Przychodzi do mnie dzieciak i pyta: Kiedy wychodzi wasza nowa płyta?”, a ja mu na to: „O Boże, nie mam pojęcia stary.”

Wokalista ‘Green Day’ przyznaje, że na etapie tekstów wciąż jeszcze poszukuje lepszych motywów i mocniejszej tematyki. ‘To kompletny chaos ’- mówi, podsumowując zgromadzony dotąd materiał, który w głównej mierze powstał przy akompaniamencie fortepianu, a nie jak to bywało w przeszłości, gitary.

„Pisząc chciałem sięgnąć gdzieś głębiej, spojrzeć na siebie i spytać kim naprawdę jestem, co teraz czuję, teraz- czyli w wieku średnim. Gramy już przecież od niemal dwudziestu lat i w pewnym momencie przychodzi czas, że musisz wiedzieć, czy jesteś ze sobą do końca szczery. No i pozostaje pytanie ile jest prawdy w tym wszystkim, co robimy, a co widzą inni.” - wzdycha Billie. - „Teraz to w zasadzie wszystko trochę stanęło.”

Armstrong, basista Mike Dirnt oraz perkusista Tré Cool byli w trasie z ‘American Idiot’ do końca 2005 roku. „No i teraz to będzie już w zasadzie drugi rok jak szarpiemy się z tym, za co tak naprawdę chcemy się wziąć” - komentuje lider ‘Green Day’. „Jedyne czego w tym momencie pragnę to skoncentrować się na robocie.”

Mam nadzieje ze plyta bedzie dobra (wierze ze tak bedzie...!!! xD) Jak myslicie kiedy zostanie wydana. Ja stawiam na zime 2008 roku...

Anonyme Benutzer dürfen keine Beiträge schreiben. Bitte log dich ein oder registriere dich, um Beiträge in den Foren schreiben zu können.