Coma » Diskussionen

Która płyta?

• kkapron schrieb...
    • Benutzer
    • 7. Mai. 2007, 23:42

Która płyta?

Która płyta jest dla Was lepsza/ważniejsza/ciekawsza itp.

Wiem, że wybór jest ciężki, ale mi chyba bliższa jest "Pierwsze wyjście z mroku"... Pozdrawiam i czekam na opinie:)

• cichy88 schrieb...
    • Benutzer
    • 8. Mai. 2007, 18:39
    dla mnie również "Pierwsze wyjście z mroku" ale niestety moja luba co uda mi sie wykombinować jakąś płytę od razu ją łamie i znowu musze kopiować
    Pozdro

cichy88
    • Oherside schrieb...
    • Benutzer
    • 12. Mai. 2007, 9:13

również myślę, że Pierwsze Wyjście z Mroku jest ciekawsza. Przecież jest pierwszą płytą Comy ;)

• moniash schrieb...
    • Benutzer
    • 13. Mai. 2007, 1:20
    Dla odmiany ja wolę 'Zaprzepaszczone...' ;)

Chociaż moje ulubione piosenki znajdują się w ilości porównywalnej na starej i ostatniej płycie :D

• Achol schrieb...
    • Benutzer
    • 13. Mai. 2007, 10:15
    Ja nie będę orginalna....tak jak większości mi też najbardziej podoba się "Pierwsze wyjście z mroku" :)

Bunty są językami niewysłuchanych
    • Achol schrieb...
    • Benutzer
    • 13. Mai. 2007, 10:30
    Ja nie będę orginalna....tak jak większości mi też najbardziej podoba się "Pierwsze wyjście z mroku" :)

• Achol schrieb...
    • Benutzer
    • 13. Mai. 2007, 10:35
    przepraszam że podwójnie....wypadek przy pracy :p

• [Gelöschter Benutzer] schrieb...
    • Benutzer
    • 13. Mai. 2007, 21:14
    "Zaprzepaszczone..." bez dyskusji ;)

• "Pierwsze wyjście z mroku".

• Zdecydowanie 'Zaprzepaszczone...'

• "Zaprzepaszczone..." Zdecydowanie. Jest mocniejsza, mroczniejsza i dużo spójniejsza jako całość od "Pierwszego..."

pzdr.

• Strasznie ciężko powiedzieć ale chyba "Zaprzepaszczone..." tak z perspektywy czasu, bo jakieś 3 miesiące temu powiedziałbym bez wahania "Pierwsze..." ;)

• Krótko i na temat: "Pierwsze wyjście z mroku".

• melgor schrieb...
    • Benutzer
    • 7. Jun. 2007, 22:03
    ja tam wole jednoznacznie "Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków" ( zgadnijcie czy sam napialem cala nazwe:]

• qubeq schrieb...
    • Benutzer
    • 10. Jun. 2007, 9:47
    Zdecydowanie 'pierwsze wyjście...'. Tamte kawałki w jakiś sposób bardziej mi odpowiadają po prostu. Oczywiście lubię obydwie płyty, ale jeśli chodzi o faworyta to jest nim pierwsza.

pitu pitu
    • pigmej84 schrieb...
    • Benutzer
    • 10. Jun. 2007, 22:59
    Uważam że pierwsza ("Pierwsze wyjście z mroku"), dlaczego tak uważam bo jest pierwsza :)

Jest prawda czasów, o których mówimy i prawda ekranowa, która mówi : Matka siedzi z tyłu, tak powiedział!!!
    • Martwa87 schrieb...
    • Benutzer
    • 26. Jun. 2007, 13:11
    ZSWAŚZ - album przemyślany od początku do końca. dla mnie to swego rodzaju podróż. tylko Listopad jakiś takiś.. jakby Piotrek zaczynał pisać kilka piosenek, a później stwierdził, że zlepi to w całość.. choć dla chcącego nic trudnego i zawsze da radę dopatrzyć się jakiegoś tam sensu. pozytywnie zaskoczona kontynuacją Schizofrenii - chwali się, chwali:)

• kioshi_ schrieb...
    • Benutzer
    • 27. Jun. 2007, 10:53
    Ja tam nie umiem wybrać pomiędzy tymi dwoma płytami, obie są świetne

• eternal6 schrieb...
    • Benutzer
    • 30. Jun. 2007, 16:38
    zdecdowanie wolę PWZM. .zdecydowanie lepsze kawałki, no, tylko listopad się nie umywa.
    dla mnie to najlepsza piosenka na zswaśz.:D

• Podobnie jak kioshi nie umiem powiedzieć, która bardziej mi się podoba. Obie są wspaniałe i mam nadzieję, że dorówna im także kolejna :)

"Wielka poezja, będąc wielką i będąc poezją, nie może nie zachwycać nas, a więc zachwyca."
    • IChimeraI schrieb...
    • Benutzer
    • 9. Jul. 2007, 9:09
    "Pierwsze wyjście z mroku" jest the best... "Zaprzepaszczone..." tez jest dobra plyta ale nie ma w niej tego czegos... takiej nutki innowacyjnosci, tajemnicy...

• alka_ptaq schrieb...
    • Benutzer
    • 18. Jul. 2007, 9:49
    Z ust "recenzentów" słyszałam,że lepsza jest "PWZM", ja natomista bliżej jestem z "Zaprzepaszczone..."

• Zaprzepaszczone siły są jednak lepsze

For whom the bell tolls
    Time marches on
    For whom the bell tolls
    • [Gelöschter Benutzer] schrieb...
    • Benutzer
    • 24. Jul. 2007, 18:31
    " Pierwsze wyjście z mroku"

• matkas schrieb...
    • Benutzer
    • 25. Jul. 2007, 19:42
    "Pierwsze wyjście z mroku"

Anonyme Benutzer dürfen keine Beiträge schreiben. Bitte log dich ein oder registriere dich, um Beiträge in den Foren schreiben zu können.