• Ulubione

Z pewnością każdy fan ma swoich faworytów wśród albumów Ani.

Na moim szczycie stoi chyba "Nienasycenie", wyniesione tam zapewne przez wiele dni i wieczorów spędzonych z tą płytą. Wciąż bardzo lubię "Ale Jestem" i choć Ania bardzo zmieniła się od tamtego czasu, to ten album nadal brzmi niezwykle żywo i przyjemnie. Uwielbiam "Farat", swoisty koncertowy best-of Ani.

Mógłbym pewnie wymieniać dalej, ale pozostańmy może przy takiej luźnej pierwszej trójce. Luźnej, bo różne nastroje, również i na płyty Ani, miewam. I jakby nie patrzeć, pojawił się nowy album...

Kto odważy się napisać o swoich ulubionych płytach (a choćby i piosenkach) Ani?

• [Gelöschter Benutzer] schrieb...
    • Benutzer
    • 14. Mai. 2007, 23:26
    A ja mam bardzo rozchwiane pojęcie, bo lubię akurat wszystkie płyty i hmmm czy ja wiem które ulubione? Zawsze miałam z tym określaniem problem, ale...

Często wracam do "Nieba" bo mam z nią świetne wspomnienia, dlatego może ją szczególnie traktuję. Przy czym duet z Patem Metheny bardzo ciekawy jenakowoż.

Generalnie występy na żywo to jest sedno :)!

• Upojenie, upojenie i jeszcze raz upojenie.
    Permanentnie mój numer 1.

Szczególnie "przypływ, odpływ, oddech czasu", jeden z pierwszych utworów Ani jakie słyszałem. Niesamowicie eteryczny.

• gulasz schrieb...
    • Benutzer
    • 21. Mai. 2007, 15:40
    najlepiej znam ale jestem
    więc pewnie dlatego powiem że ten krążek
    Ale jak słyszę jej głos,(to nieważne z której płyty )zawsze robi sie jakoś cieplej =)

• anetkowo schrieb...
    • Benutzer
    • 27. Mai. 2007, 20:49
    płyta "Farat", a szczególnie "Zanim zasnę" ...przepiękna piosenka. do bólu prawdziwa. ostatnio non stop na mojej liście.

pozdrawiam :)

• Benutzer
    • 30. Jun. 2007, 15:07
    "czarne słowa" ;] brak slow zeby opisac ten utwór:)

• Ulubione płyty? Chyba wszystkie. ;)
    Ale jestem - bo było pierwsze.
    Szeptem - za cudne wykonania Samby przed rozstaniem, Jej portretu, Jeszcze poczekajmy...
    Jasnosłyszenie - za Kiedy będziesz duży, Jedyna, ostatnia, pierwsza i Uciekaj, uciekaj (ach!).
    Bosa - za Nim słońce wstanie, Jednocześnie, Tęskno mi, tęskno, Jeżeli chcesz...
    Nienasycenie - Małe dzieci po to są, Manny gram, Licho. Ale, hmm, tę chyba lubię ciut mniej.
    Upojenie - Przypływ, odpływ, oddech czasu przede wszystkim, ale cała płytka jest taka, że ooooch. :)
    Farat - za wszystkie piosenki. Tak, ta jest ulubieńszą płytą. :)
    Secret - za piękny cover Don't speak.
    Niebo - za Gdy mówią mi i kilka innych utworów.
    ID - bo dopiero się z nią oswajam. :)
    Nie ma na liście Barefoot - bo ja jej nie mam. :)

• glauxik schrieb...
    • Benutzer
    • 11. Jul. 2007, 12:32
    Farat,Farat,Farat...nie tylko muzyka ale i za dodatki jakim jest naprzykład głeboka seria filmów "bzim live around the world";)

• Benutzer
    • 19. Dez. 2007, 17:09
    Farat,Bosa,Jasnosłyszenie pozdrawiam fanów liczę na ciekawe dyskusje ;)

• A ja ogólnie uwielbiam głos Ani i nie mam określonej jakiejś konkretnej płyty, ale ostatnio bardzo często słucham "Cisza na skronie, na powieki słońce" oraz "Pierwszy dzień reszty naszego życia":)

• Cała płytka ID

• Ja mam po kilka ulubionych z kazdej płyty, ale najwiekszy sentyment mam do albumu Farat, bo to mój pierwszy świadomy kontakt z AMJ, najpierw na kasecie, która potem wymieniłem na BOX Farat

• memesis schrieb...
    • Benutzer
    • 6. Dez. 2008, 14:02
    ID; Cisza na skronie, na powieki słońce; Nienasycenie - uwielbiam :)

• Ojej. To bardzo trudny wybór...
    Wydaje mi się, że najbardziej lubię płytę "Ale Jestem" :)

A piosenka? Hmm.
    Chyba "Tao" :D

• TomekMM20 schrieb...
    • Benutzer
    • 26. Feb. 2009, 21:43
    Ja po prostu uwielbiam "Upojenie" zaśpiewane na żywo podczas koncertu "Farat". Ania chyba osiągnęła w tym wykonaniu szczyt swoich możliwości wokalno-zmysłowych. Bezgranicznie podziwiam ją za to wykonanie. W dalszej kolejności jest całe "ID", praktycznie bez ani jednego słabszego punktu. Klasa, klasa, klasa. A tak poza tym, to kocham jej cały dorobek muzyczny.

There is a light above my head
    • dogonii schrieb...
    • Benutzer
    • 30. Apr. 2009, 22:11
    ja sie odrobine wyłamie, osobiscie kocham "gdy mówią mi" i "czas rozpalić piec" plus obowiazkowo Jasnosłyszenie, od której zaczełam w ogole swoja fascynacje Anna.

• dogonii schrieb...
    • Benutzer
    • 30. Apr. 2009, 22:18

• Benutzer
    • 15. Jan. 2010, 9:59

ciężko się zdecydować

bardzo lubię ID, fajna jest Upojenie ale bardziej za sprawą Pata ,ale najbardziej magiczna jest Szeptem - takiej klimatycznej płyty nie znajdzie się chyba u nikogo innego

• catolicc schrieb...
    • Benutzer
    • 18. Mär. 2010, 15:12
    ja zaczęłam od "Ale Jestem" i dla mnie nadal to jest ulubiony album. :)

jeżeli chodzi o konkretne piosenki to byłoby to:

1. Ale jestem
    2. Skłamałabym
    3. Możliwe

Anonyme Benutzer dürfen keine Beiträge schreiben. Bitte log dich ein oder registriere dich, um Beiträge in den Foren schreiben zu können.