M83 in Tvornica kulture

M83 Tvornica kulture
Dienstag, 5. Juni 2012

Poster hochladen

Concert

Mit How Convinient

Vergangenes Event
Dienstag, 5. Juni 2012

Tvornica kulture

Pavla Šubića 2/Kneza Ljudevita Posavskog 1
10000 Zagreb
Kroatien
Auf der Karte zeigen Auf der Karte zeigen

Web: www.tvornicakulture.com

M83, fantastičan glazbeni projekt španjolsko-francuskog glazbenika Antonya Gonzalesa, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak 05. lipnja.

Možda trenutno i najznačajnije ime indie electro scene, M83 u formi punokrvnog live banda dolaze u Zagreb na turneji na kojoj promoviraju fantastičan posljednji album „Hurry Up, We’re Dreaming“, objavljen prošle godine. U vremenu u kojem forma albuma gubi utrku s EP i single izdanjima, Gonzales se odvažio objaviti dvostruki album koji je bez problema zasjeo na najviše pozicije najboljih albuma 2011. godine na svim relevantnim listama. Ona možda i najznačajnija, lista najboljih albuma web portala Pitchfork, postavila ga je na 3. mjesto najboljih albuma godine. Isti magazin proglasio je „Midnight City“, prvi single s tog albuma, najboljom pjesmom objavljenom 2011. godine.

Vijest o dolasku M83 u Zagrebu stiže u trenutku kada se band nalazi između dva nastupa na ovogodišnjem Coachella festivalu, par dana nakon potvrde nastupa na Lollapaloozi, a zagrebački datum jedan je od prvih na europskoj turneji na kojoj u Tvornicu kulture dolaze samo par dana nakon svirke na Primavera festivalu u Barceloni. Iz svega toga je jasno da u Zagreb dolazi band ne u usponu niti u padu, već točno u trenutku kada je na vrhuncu snage, s fantastičnim aktualnim albumom i najvišim pozicijama na najvećim svjetskim festivalima.
A da stvar bude još bolja, Zagreb će biti jedan od rijetkih gradova koji će uživati u punom klupskom nastupu banda, u utorak 05. lipnja.

Nazvani po spiralnoj galaksiji Messier 83, M83 su osnovani 2001. u Francuskoj. Veći interes publike i medija dobili su drugim albumom „Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts“, nakon čega je usljedila dugačka svjetska turneja. Do danas je grupa objavila šest studijskih albuma, remiksirala Placebo, Goldfrapp, Bloc Party i mnoge druge te odsvirala turneje sa Kings Of Leon, Killersima i Depeche Mode.

Diskografija:
„M83“ (2001.)
„Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts“ (2003.)
„Before the Dawn Heals Us“ (2005.)
„Digital Shades Vol. 1“ (2007.)
„Saturdays = Youth“ (2008.)
„Hurry Up, We’re Dreaming (2011.)

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 120 kn kreću u prodaju u srijedu, 18.04. na svim prodajnim mjestima Eventima kao i na www.eventim.hr.
Za one koji vole old school hard tickets, takve će se u prodaji naći od petka 20.04. na službenim prodajnim mjestima:
Rockmarku, Berislavićeva 13
Tvornici Kulture, Šubićeva 2
Aquarius CD Shopu, Varšavska 13
Dancing Bear CD Shopu, Gundulićeva 7
Dirty Old Shopu, Tratinska 22
Dallas Music Shop, Teslina 10
Od srijede, 02.05. ulaznice će koštati 140 kn, a na dan koncerta, ako ih ostane u prodaji, cijena će iznositi 160 kn.
Dieses Event empfehlen:

Fotos

Bilder werden geladen...

Tagge deine Fotos bei Flickr

Du kannst hier deine Fotos von diesem Event anzeigen lassen, indem du sie bei flickr.com hiermit taggst:

Flickr

Shoutbox

Warst du dabei?

Lade…
Lade…

Berichte

mehr

Verfasse einen Bericht über dieses Event

Letzte Aktivitäten

  • confidentliar war bei M83 in Tvornica kulture. März 2014
  • jewellers-hands war bei M83 in Tvornica kulture. Januar 2014
  • _dinsdale war bei M83 in Tvornica kulture. Oktober 2013
  • Tinchey war an M83 in Tvornica kulture interessiert. Juli 2013
  • nariz_grande war bei M83 in Tvornica kulture. November 2012
  • loversparade war bei M83 in Tvornica kulture. August 2012